Neno Belan i „Fjumensi“ objavili album „Sanjaj“

Popularni hrvatski kantautor Neno Belan objavio je dugoočekivani studijski album „Sanjaj“ sa svojim sastavom „Fjumens“, saopšteno je iz izdavačke kuće „Dalas rekords“.

Od albuma Okeani ljubavi prošlo je šest godina, a Belan i na novom studijskom izdanju ostaje veran ljubavnoj tematici i neguje pozitivan sanjarski pristup.

Kako i sam kaže, poslednjih petnaest godina njegovi albumi se ne doživljavaju kao nova izdanja već kao kolekcija hit singlova.

Tako su i sada na ovom albumu singlovi koji su mesecima zauzimali vrhove top-lista.

Reč je o hitovima Ulicama grada (Pjesma sreće) s „Ljetnim kinom“, koja je 2013. godine osvojila Porin za pesmu godine, Tvoj glas, duet s Majom Posavec, koji je ovenčan 2016. godine Porinom za najbolju vokalnu saradnju, Jer je pjesma dio nas sa Zagrebačkog festivala 2015. godine, Anđela, anđele u kojoj je gostovao ugledni riječki gitarista Hal.

Nedir nad morem plavim je jedna od retkih koje nije napisao Belan, a singl Sanjaj! je iz dečjeg mjuzikla Čarobnjak iz Oza.

Prošle godine poseban uspeh je doživeo dečji mjuzikl Matilda, za koji je Belan napisao muziku, a na albumu je pesma Čaroban je dečji svijet, u kojoj gostuje dečji hor iz mjuzikla.

Na albumu je i pesma S Mure na more Jadransko, koju Neno izvodi s Vladom Kreslinom, vodećim slovenačkim kantautorom.

Kao posebnu ekskluzivu, novi album Sanjaj! donosi Vino noći, do sada neobjavljeni duet uživo s Josipom Lisac.

Izveli su ga prošle godine na rasprodatom koncertu za Dan zaljubljenih u Domu sportova kojim je Neno obeležio 30 godina muzičkog stvaralaštva.

Produkciju albuma uz Belana, potpisuju Srđan Sekulović Skansi i Igor Ivanović, a grafički dizajn Marko Nemec.

Album Sanjaj je peto izdanje objavljeno otkad je Belan započeo saradnju sa „Fjumensima“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво