M. O. R. T. i "ZAA" pišu himnu za „Demofest“

Banjalučki „Demofest“ ove godine slavi jubilej, a za deseti rođendan će dobiti specijalni muzički poklon – sopstvenu himnu, otkrivaju organizatori.

Iza ovog nesvakidašnjeg poklona stoje bendovi M. O. R. T. i "ZAA", bendovi koji su među najuspješnijim pobednicima „Demofesta“. Oni su i došli u Banjaluku kako bi zajedno snimili tu pesmu. To je tek početak ovogodišnjih iznenađenja, jer deseti „Demofest“ donosi još jedan novitet, a u pitanju je druga festivalska bina.

„Odlučili smo da malo proširimo 'Demofest' priču, pa će festival tako, pored glavne 'Basstion' bine, na kojoj će takmičiti 30 demo bendova, dobiti još jednu binu. Ova manja, tzv. 'Beton bina', biće smeštena na letnjoj pozornici tvrđave Kastel, tamo gde je sve i počelo. Na ovoj bini će se takmičiti 20 demo-bendova, a dva najbolja će zatim nastaviti takmičenje u finalu na velikoj bini“, otkrila je Brankica Janković, direktorka „Demofesta“.

Za deset godina festivala, prijavilo se za učešće više od 3.500 bendova, nastupilo ih je više od 300, a sviralo je oko 1.400 muzičara iz 13 zemalja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво