Mikser big bend svira muziku Glena Milera

Mikser big bend vraća se na scenu „Mikser hausa“, u utorak, 28. februara, sa početkom u 22.30. Orkestar koji čine svirači različitih generacija, ali jednake ljubavi prema muzici, već nekoliko godina nastupa u „Mikser hausu“ i opet će povesti publiku na nezaboravno putovanje kroz istoriju džeza.

Na repertoaru ovog benda se nalazi muzika koja datira još iz vremena zlatne ere svinga, od kompozicija Glena Milera, preko poznate filmske muzike, vrućih latino ritmova, pa sve do savremenih džez-rok kompozicija.

Ovaj petnaestočlani bend je osnovao jedan od doajena srpskog džeza trubač Goran Grbić, koji ujedno njime i diriguje.

U koncert "Mikser big benda" publiku će uvesti projekcija filma Priča o Glenu Mileru, koja počinje u 20.30.

Film Priča o Glenu Mileru je biografski film, snimljen 1954. godine, o jednom od najznačajnijih džez muzičara 20. veka. Glen Miler je počeo karijeru kao trombonista u manjim noćnim klubovima Njujorka, nudeći poznatim izvođačima svoje kompozicije, da bi vremenom, krajem tridesetih godina prošlog veka, postao vođa jednog od najuspešnijih džez orkestara u istoriji džeza.

Iako potpuno predan muzici, bio je i uzoran porodičan čovek, čija je žena, sa kojom je imao dvoje dece, imala puno razumevanje za njegova česta odsustva od kuće zbog poslovnih obaveza.

Za vreme Drugog svetskog rata, Miler vodi vojni orkestar, sa kojim takođe izvodi svoja dela i sa kojim odlazi u Englesku, gde zabavlja američke vojnike.

Film je poznat i po tome što se u njemu pojavljuju i muzičari iz Milerovog vremena, kao što su Luj Armstrong, Ben Polak i Džin Krupa. Glavnu ulogu u filmu igra Džejms Stjuart.

Cena ulaznice iznosi 300 dinara, a može se nabaviti u „Mikser hausu“ i na prodajnim mestima „Gigstiksa“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи