Lijam Galager otvara „Egzit“

Osnivač i nekadašnji pevač legendarnog britanskog pop sastava „Oejzis“ Lijam Galager otvoriće ovogodišnji festival „Egzit“ u Novom Sadu.

Лијам Галагер отвара „Егзит“ Лијам Галагер отвара „Егзит“

Jedan od najnagrađivanijih muzičara svih vremena, osnivač i pevač grupe „Oejzis“, otvoriće „Egzit“ 6. jula!

Galager je uz „Oejzis“ osvojio čak 37 najprestižnijih muzičkih nagrada, a taj mančesterski bend, koji su mediji prozvali naslednikom „Bitlsa“, samo tri godine posle svog prvog koncerta, stigao je do najvećeg rok koncerta u britanskoj istoriji.

U čuvenoj anketi magazina "Q" iz 2010. godine, publika je Lijama proglasila za najvećeg frontmena svih vremena, ispred ostalih velikih rok zvezda kao što su Fredi Merkjuri, Džim Morison, Robert Plant i Džon Lenon.

Nastup Lijama Galagera na „Egzitu“ biće poseban, jer će osim hitova „Oejzisa“ predstaviti i svoj prvi solo album, koji su mediji već proglasili jednim od najiščekivanijih u 2017. godini.

Čak je i Robi Vilijams, posle medijskih prepucavanja sa Lijamom tokom devedesetih godina, jednom prilikom izjavio da je Lijam „glas generacije i saundtrek naših života“.  

Prve noći ovogodišnjeg „Egzita“, još jedan muzičar koji puni stadione dolazi u Novi Sad, to jest u Dens arenu. U pitanju je nemački tehno producent Paul Kalkbrener, koji je nedavno nastupio pred pola miliona ljudi ispred Brandenburške kapije, potvrdivši status jedne od najvećih zvezda današnjice.

Lijam i Paul će obeležiti otvaranje festivala, ali završnu, veliku žurku, po uzoru na prošlogodišnji nastup Dejvida Gete, na glavnoj bini će napraviti čovek koji je poslednjih pet godina jedan od vodeća tri svetska di-džeja, a prvoplasirani čak dve godine uzastopno – Hardvel.

Na glavnu festivalsku pozornicu stiže i glas nove generacije, popularni 22-godišnji engleski kantautor Džejk Bag, koji na „Egzit“ dolazi posle tri albuma sa vrha britanske liste i čak 17 singlova, uz nastupe na najvećim festivalskim binama i NME nagradom za najboljeg solo izvođača.

U četvrtak 6. jula na glavnu festivalsku binu dolazi i trio koji predvodi Alan Voker, autor hitova Faded, Alone, Sing Me to Sleep i drugih koji u zbiru dostižu dve milijarde pregleda na Jutjubu, dok će treće večeri, 8. jula, nastupiti i popularna hip-hop i dabstep grupa "Foreign Beggars".

Ove godine se festival „Egzit“ održava od 6. do 9. jula.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи