Bez buke: Slobodni tonovi, intrigantne vibracije i jake melodije u „Reksu“!

Kulturni centar „Reks“ ponovo predstavlja koncertni koncept „Bez buke“. Nova sezona tog programa će biti otvorena 21. januara, nastupima sastava „Dogs in Kavala“ i grupe „Ti“.

Priliku da otvore koncert imaće tri mladića sa različitih geografskih širina i dužina, stopljenih u beogradsku svakodnevicu, koji od aprila 2016. godine komponuju i sviraju zajedno. Motive pronalaze u snovima i podsvesti, a inspirišu ih surf i psihodelija.

„Dogs in Kavala“ su Siniša (bas gitara), Nikola (bubnjevi i vokal) i Srđan (gitara i vokal).

„Do sada smo uvek svirali muziku na struju. Priprema za tihi nastup u 'Reksu' nam je pomogla da shvatimo koliko je naša muzika glasna i lepa, ali počeli smo i da brinemo za zdravlje naših ušiju! Ovo će biti divna prilika da odmorimo naše i vaše uši i nakon toga uživamo u akustičnoj psihodeliji Ilije Trajčevskog“, poručio je Nikola Hajduković pred svirku u „Reksu“.

„Ti“ je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski, obojica rodom iz Makedonije. Upoznali su se u Beogradu 2012. godine, kada osnivaju bend u kome Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok zajedno pevaju.

Muzika grupe „Ti“ je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintisajzeru, sjajnog dvoglasa, jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju slušaoce i stvaraju prijatnu atmosferu kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

„Koncert u 'Reksu' će biti drugačiji u odnosu na naše uobičajene nastupe. U osnovi će biti akustika sa elementima eksperimenta i improvizacije. Mislim da će publici biti zabavno, jer će na momente dobiti uvid u sam proces nastajanja pesama i ono što se dešava na našim probama. Radujemo se koncertu u 'Reksu', prvom u 2017, posebno jer pre nas sviraju 'Dogs in Kavala', naš omiljeni novi bend na sceni“, rekao je Ilija Duni.

Ove zime i proleća, na izazov da nastupe „bez buke“, na jedinstven i neponovljiv način odgovoriće i Strej Dog, Ilija Ludvig, „Ljubičice“, Ah Ahilej, „Abaut Lorna“, „Vent“ i mnogi drugi.

Bez buke radi na struju, ali na način koji forsira drugačiju vrstu elektriciteta u odnosu na onaj sa mreže, na način koji radi na intimni kontakt između svih prisutnih. Uz Bez buke može i da se razgovara, ali isto tako, ili možda još bolje, da se ćuti, razmišlja i uživa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво