Karajlić: „Dosije Tesla“ je film uživo

Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, rekao je za muzičko-scenski spektakl „FBI - Dosije Tesla“, čija je premijera zakazana za 18. decembar u Centru „Sava“, da će iz drugačijeg ugla osvetliti karijeru i život slavnog naučnika.

Napravili smo film uživo. To je nešto najuzbudljivije u čemu sam učestvovao u svom životu, otkrio je Nele Karajlić na konferenciji za medije.

U predstavi FBI - Dosije Tesla igraju Nele Karajlić, Nikola Rakočević, Marko Gvero, Aleksandar Gajin, Bojan Dimitrijević, Vaja Dimović, Ivan Zablaćanski, Milorad Kapor, Nebojša Savić, Boško Ćirković Škabo (član grupe „Beogradski sindikat“), a na filmskom platnu će biti Nebojša Glogovac.

„Osmislili smo pozorišnu igru na sceni u kombinaciji sa vizuelnom animacijom, koja će, siguran sam, oduševiti publiku. U centru pažnje biće dve priče. Jedna je klasična američka storija o kriminogenom miljeu Njujorka četrdesetih godina prošlog veka, a druga je predstavljanje Nikole Tesle kao filozofa“, objasnio je Karajlić.

U ovom audio-vizuelnom spektaklu, Nikolu Teslu igra mladi glumac Nikola Rakočević. Karajlić napominje da je to najbolji Nikola Tesla na pozorišnoj sceni ili filmu do sada.

„Nikola, osim toga što se zove kao naš slavni naučnik, istovremeno je i vrhunski glumac. On bolje igra Teslu nego što je to svojevremeno činio moj drug Petar Božović. Na trećem mestu je Bouvi kao Tesla, a Šerbedžijina uloga mi se uopšte ne sviđa“, precizirao je Karajlić.

Autor Top liste nadrealista kaže da su se u pripremi predstave bavili alhemijom.

„Od đubreta koje se nalazi svuda oko nas napravili smo zlato. To će zlato zasijati na sceni jako“, zaključio je Karajlić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво