Koncert Amire Medunjanin – fado na balkanski način

Priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održala je sinoć koncert u punom Centru „Sava“, nasmejavši i rasplakavši publiku koja je uživala u njenom glasu i snažnoj, emotivnoj interpretaciji.

Концерт Амире Медуњанин – фадо на балкански начин Концерт Амире Медуњанин – фадо на балкански начин

Medunjaninova je sa vrsnim muzičarima – pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, gitaristima Antom Gelom i Boškom Jovićem, kontrabasistom Zvonimirom Šestakom, bubnjarem Amarom Češljarom i gitaristom Nikolom Stajićem – predstavila novi album Damar.

Već sa prvom pesmom sa novog albuma Pjevat ćemo šta nam srce zna, koju je napisao Damir Imamović, pokazala je da je ona za balkansku muziku ono što je Mariza za fado.

„Najgore mi je kada upale svetla i vidim koliko vas ima“, požalila se Medunjaninova pre nego što je zapevala Tvojte oči, Leno mori i nastavila da niže numere sa poslednjeg ce-dea: Vjetar ružu poljuljkuje, More izgrejala sjajna mesečina, Kad ja pođoh na Benbašu, Oj, golube, moj golube, Moj dilbere.

Između pesama, „bosanska Bili Holidej“, kako ju je nazvao svojevremeno kritičar Gardijana, obraćala se publici sa autentičnim bosanskim humorom, pričajući o velikim ljubavima i istinama na nepretenciozan način.

U pratnji Zulfikarpašića, Medunjaninova je sa suzama izvela pesmu Oj, golube, moj golube, dirnuvši publiku.

„Srce mi mlati nenormalno“, rekla je ona, ispričavši da je „damar“ životna energija, ono što čini čoveka živim: „Čovek bez damara je mrtav, a hoda.“

Oduševljenje je izazvala zagrebačkom sevdalinkom Ako znaš bilo što, a mediteranski duh donela je sa Piva klapa ispo volta koju je otpevala sa Antom Gelom.

Gelo je na oduševljenje okupljenih otpevao i Šta to beše ljubav, a Medunjaninova je ponovo samo u pratnji Zulfikarpašića, ali i publike, izvela Kafu mi, draga, ispeci, koja je mnogima izmamila suze.

Za bis Amira je ostavila Damar.

„Veoma je teška da je pevam, a da srce ostane normalno. Bojan i ja smo je snimili u dahu i u mraku“, rekla je i izvela naslovnu numeru sa novog albuma u potpunom mraku.

Iako je tražila od publike da joj pomogne, okupljeni su nemo uživali u njenom glasu, a Medunjaninova je savladana emocijama priznala da je zaboravila deo teksta što nije umanjilo snažan utisak koji je ostavila na sve u sali.

„Nadam se da neću čekati dugo do sledećeg susreta. Do neba hvala svima što ste došli. Meni i dalje nije dobro kada vidim koliko vas ima“, oprostila se Medunjaninova od Beograđana.

Za kraj je izvela pesme koje je prošli put „ostala dužna“, sama bez muzičke pratnje otpevala je Eminu, a koncert zatvorila još jednom Šantićevom pesmom – Što te nema.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара