„Egzit“ osmu godinu među 10 najboljih festivala u Evropi

Osmu godinu uzastopno, „Egzit“ je izglasan među 10 najboljih festivala Evrope, u glavnoj kategoriji prestižnih Evropskih festivalskih nagrada za najbolji veliki evropski festival.

„Егзит“ осму годину међу 10 најбољих фестивала у Европи „Егзит“ осму годину међу 10 најбољих фестивала у Европи

Na osnovu više od milion glasova iz više od 60 zemalja sveta, „Egzit“ je potvrdio status jednog od vodećih evropskih festivala, a u samom vrhu se našao u žestokoj konkurenciji zajedno sa ostalim festivalskim gigantima kao što su britanski „Glastonberi“, danski „Roskilde“ i belgijski „Tumoroulend“.

„Egzit avantura“ beleži još jedan veliki uspeh, jer je njen festival „Revolušn u Temišvaru“ takođe ušao u finale u dve kategorije.

Ako je suditi po iskustvu festivala „Si dens“, koji je nagradu osvojio 2014. godine, novi „festivalski Oskar“ za „Egzit avanturu“ mogao bi ovog puta da stigne u Temišvar, jer je i „Revolušn“, osim svoje osnovne, takođe nominovan i u kategoriji Najbolji novi festival, ističu organizatori.

Programski direktor i suosnivač „Egzita“ Ivan Milivojev nominovan je za nagradu za izvrsnost i posvećenost u radu, dok je najtraženiji britanski reper i zvezda ovogodišnjeg „Egzita“, Stormzi, glavni favorit za priznanje Najbolja nova zvezda.

Pobednike bira publika iz cele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, a lista svih finalista može se videti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada.

„Egzit“ je tu nagradu osvojio 2013. godine, a svake naredne je bio među prva tri, dok je „Si dens“ prestižno priznanje osvojio 2014. godine nakon svog prvog izdanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи