Irena Blagojević večeras predstavlja „Blistavi grad“

U okviru pratećeg programa 32. Beogradskog džez festivala, večeras će u Glavnom holu Doma omladine Beograda, biti održana promocija albuma „Blistavi grad“ pevačice Irene Blagojević.

Ирена Благојевић вечерас представља „Блистави град“ Ирена Благојевић вечерас представља „Блистави град“

Blistavi grad, u izdanju PGP-RTS-a, rađen je u džez-pop žanru, u kojem Irena Blagojević prednjači na domaćoj sceni, nametnuvši se kao zreo vokalista, specifičnog i prepoznatljivog stila, ali i kao kompozitor, aranžer i tekstopisac.

Pevačica će uživo izvesti nekoliko numera sa novog izdanja i potpisivati diskove, a ulaz je slobodan.

U maniru koji se temelji na tradiciji klasičnih džez diva, snažnog i upečatljivog glasa, uz svežinu modernih melodija, sa primesama pop elemenata, novi album donosi devet pesama koje će rado slušati ne samo ljubitelji džeza, već i šira publika.

Osim Irene Blagojević, na stvaranju Blistavog grada radili su i kompozitor Lazar Avramović, tekstopisac Dejan Ivanović, kao i Aleksandar Bahun, Ivan Aleksijević i Nebojša Zulfikarpašić (aranžmani).

Kao diplomirani flautista do 2000. godine Irena Blagojević je uspešno gradila karijeru u domenu klasične muzike, radeći istovremeno i kao profesor flaute.

Pevanje je dugo doživljavala kao svoju drugu ljubav, pa je kao pobednik „Večeri mladih nada“ na „Beogradskom proleću“ 2000. godine stekla pravo da učestvuje na festivalu „Slavenski bazar“ u Kijevu, gde je takođe osvojila prvo mesto.

Godine 2008. odlučila je da započne solo karijeru u drugačijem muzičkom stilu, a pažnju je skrenula već prvim albumom Jutro bez ljubavi na kojem se predstavila izgrađenim stilom interpretacije, ali i kao autor više od polovine tekstova, muzike i aranžmana.

Između dva albuma objavila je zapažene singlove: soul pesmu Lonely Days na engleskom i disko-fank-džez Memories of You, koju je pratio i veoma atraktivan i duhovit lutkarski spot, neuobičajen za domaću muzičku scenu, ali je bila i veoma aktivna u koncertnim i klupskim nastupima.

Uspešne koncerte u prethodnom periodu održala je u Domu omladine Beograda, Centru „Sava“, nastupila je na Kolarcu sa „Big Bendom“ RTS-a, kao i na nekoliko džez festivala (Bijelo Polje, Cetinje, Valjevo, Sremska Mitrovica, Niš). 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара