„Beogradski džez festival 2005–2015“ na fotografijama

U okviru pratećeg programa 32. Beogradskog džez festivala, večeras će u Glavnom holu Doma omladine Beograda biti otvorena izložba oficijelnog festivalskog fotografa Stanislava Milojkovića pod nazivom „Beogradski džez festival 2005–2015“.

Reč je o preseku 11 godina Beogradskog džez festivala, od obnavljanja 2005. do 2015. godine, predstavljen na 24 fotografije. Autor Stanislav Milojković je pokušao da prikaže deo atmosfere nastao na koncertima brojnih džez umetnika u različitim koncertnim prostorima, te dočara raznovrsnost ove muzike i autentičnost jedinstvenih ličnosti koje su nastupale na festivalu i ostavile traga u njegovoj novijoj istoriji.

Budući da je u svom radu orijentisan ka koncertnoj fotografiji i to uglavnom sa rok događaja, Milojkoviću je fotografisanje Beogradskog džez festivala bilo i jeste vrhunski profesionalni izazov, ali i zadovoljstvo, što će i posetioci svakako osetiti gledajući izložene portrete nekih od najboljih džez umetnika današnjice, ističe se u saopštenju DOB-a.

Fotograf Stanislav Milojković (50) već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol i džez koncertima.

Prve fotografije sa koncerta Erika Kleptona na Beogradskom sajmu objavio je 1984. godine u Omladinskim novinama.

Ubrzo je počeo saradnju sa omladinskom štampom širom SFRJ, a kasnije i sa većinom internet portala. Njegove fotografije nalaze se i na omotima ploča domaćih rok sastava.

Godine 2007. sa Anamarijom Vartebedijan i Aleksandrom Zecom pokrenuo je projekat „Rok momenti“.

Imao je više od 30 samostalnih izložbi i dobitnik je Gran-prija na Međunarodnoj izložbi rok fotografije „Gitarijada 2007“ u Zaječaru.

Sarađuje sa Beogradskim džez festivalom od njegovog obnavljanja 2005, kao zvanični fotograf manifestacije. Zaposlen je kao urednik fotografije u beogradskom listu Danas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво