Eminemov predsednički govor

Još od dana kada se svetu predstavio kao Slim Šejdi, Eminem važi za jednog od najplodonosnijih repera današnjice, koji se bavi različitim socijalnim i političkim temama. Poslednjih godina ga nema mnogo u javnosti, ali je ovih dana javio da radi na novom albumu „a evo nečega u međuvremenu“, aludirajući na osmominutni fristajl rep materijal koji je postavio na „Jutjubu“.

Campaign speech (Govor za kampanju) je materijal izveden u slobodnom stilu bez ritma, odnosno „bita“, a iz njega se može steći dobar uvid o tome šta ga sve okupira ovih dana. Od rasizma, politike, ratova, preko „Pustinjske oluje“ do toga šta bi sve uradio da je predsednik SAD.

U tekstu se našlo mesta za Hilari Klinton, Donalda Trampa, Trejvona Martina, Kolina Kapernika, Dejvida Haselhofa, Dastina Hofmana, Bena Stilera, ubicu iz Čarlstona Dilana Rufa, Kristofera Riva, Prinsa i likove iz nekada popularne serije Djuks of hazard.

Jednu strofu posebno je posvetio Trampu, koji se nije oglašavao povodom toga, ali je na Eminemov račun stigla kritika od strane Dejvida Djuka, nekadašnjeg vođe zloglasnog „Kju Kluks Klana“ i jednog od kandidata za senatora iz Luizijane.

„Eminem je marioneta Pola Rozenberga i Džimija Lovina. Eminem godinama truje umove naše omladine“, napisao je Djuk na Tviteru.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво