„Viva voks“ u polufinalu šou-programa talenata u Austriji

Za njih kažu da svojim glasovima pomeraju granice, i oni to opet čine. Hor „Viva voks“ se plasirao u polufinale najgledanijeg TV programa u Austriji za horove i pevačke sastave "Die große Chance der Chöre", kao jedini učesnik van nemačkog govornog područja. Emisija je projekat Javnog servisa Austrije - ORF-a.

Četvoročlani žiri sačinjen je od zvezda iz Nemačke i Austrije – Rameš Nair, pevač i koreograf, Oliver Poher, nemački glumac, komičar i voditelj, Doreta Kartel, soul-pevačica i Misi Mej, glumica.

Oni su prvi put imali prilike da čuju najpopularniji hor iz Srbije, koji ih je ostavio bez daha.

„Viva voks“ je izveo sada već čuvenu obradu Du Hast benda „Ramštajn“, što je, pored žirija, oduševilo i mnogobrojnu publiku u studiju.

Uz komentare žirija da nikada nisu čuli obradu sličnu njihovoj, uz pohvale za uigranost, koreografiju, kostime i energiju koja je jedinstvena, „Viva voks“ je napustio scenu sa sva četiri glasa „Za“, i direktno se plasirao u polufinale ovog takmičenja.

„Oduševljeni smo reakcijom austrijskog žirija i publike. Pre nekoliko meseci dobili smo poziv od organizatora sa ORF-a i ideja nam se svidela. Ovo je bila sjajna prilika da se, nakon našeg koncerta 2012. u Beču, još jednom pojavimo pred austrijskom publikom. Ispostavilo se da im se naš način izvođenja dopao, te ćemo se pojaviti i u polufinalu, u direktnom prenosu na nacionalnoj televiziji Austrije. Ostaje nam samo da nastavimo da vežbamo i pripremimo još bolji nastup za sledeću emisiju“, poručuju iz „Viva voksa“.

Od polufinalnih emisija, osim žirija, i publika će moći da glasa za svog favorita u borbi za finale. Velika dijaspora iz Srbije koja živi u Austriji prvi put u ovom šou-programu će imati i svog predstavnika za kojeg može da navija.

Prvo polufinale, u kojem nastupa „Viva voks“, na programu je 11. novembra.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара