„Galija“ slavi 40 godina u Hali sportova, gde će svirati prvi put!

Legendarna rok grupa „Galija“ obeležiće 40 godina postojanja velikim koncertom 29. decembra u „Hali sportova“ u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće „Long plej“.

„Prvi put za četiri decenije 'Galije' radimo koncert u Hali sportova. Svirali smo u Pioniru i Pinkiju ali nikada ovde. Što je sjajno, jer se vraćamo u rok ambijent gde i pripada naša muzika. Naš slavljenički koncert ne bi imao potrebnu energiju u nekoj dvorani sa pozorišnim ambijentom. Hala sportova je kompatibilna sa svime što smo radili 40 godina“, kaže frontmen grupe Nenad Milosavljević.

„Galija“ je osnovana 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama kao što su Gospi, Decimen, Burna pijana noć, Još uvek sanjam.

Jednu od najupečatljivijih karijera na muzičkoj sceni Jugoslavije i Srbije, „Galija“ je nastavila nižući hitove kakvi su Skadarska, Trube, Da li si spavala, Da me nisi...

„Slavimo 40 godina rada i prirodno je da koncert bude retrospektiva. To znači da ćemo pored velikih hitova svirati i značajne pesme 'Galije' koje su obeležile neki album ili fazu u radu grupe. Ako je prvi album bio simfo-rok, normalno je da se svira Decimen“, objašnjava Neša Galija.

Grupa „Galija“ uskoro će obradovati obožavaoce i novim singlom Maratonci.

Ulaznica za slavljenički koncert „Galije“ košta u pretprodaji 1.000 dinara preko mreže „Eventim“. Od 14. novembra ulaznica će biti 1.200 dinara, a od 19. decembra 1.500 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се