Novi album Irene Blagojević

Istaknuta srpska džez, pop i soul pevačica Irena Blagojević objavila je drugi album, pod nazivom „Blistavi grad“, u izdanju PGP-RTS-a. Nove pesme domaća publika moći će da čuje na promociji izdanja, 29. oktobra u Domu omladine, u pratećem programu 32. Beogradskog džez festivala.

Нови албум Ирене Благојевић Нови албум Ирене Благојевић

Blistavi grad rađen je u džez-pop žanru, u kojem Irena prednjači na domaćoj sceni, nametnuvši se kao zreo vokalista, specifičnog i prepoznatljivog stila, ali i kompozitor, aranžer i tekstopisac.

U maniru koji se temelji na tradiciji klasičnih džez diva, snažnog i upečatljivog glasa, uz svežinu modernih melodija, sa primesama pop elemenata, donosi devet pesama koje će rado slušati ne samo ljubitelji džeza, već i šira publika.

Osim Irene (autor i tekstopisac za većinu numera, aranžmani), na stvaranju Blistavog grada radili su i kompozitor Lazar Avramović, tekstopisac Dejan Ivanović, kao i Aleksandar Bahun, Ivan Aleksijević i Nebojša Zulfikarpašić (aranžmani). Album je sniman u Studiju 6 RTS-a, a snimatelj je bio Miki Todorović.

Promocija albuma zakazana je za 29. oktobar u Domu omladine, kao deo pratećeg programa 32. „Beogradskog džez festivala“. Tom prilikom, srpska pevačica predstaviće album i sa bendom izvesti nekoliko novih numera, dok će koncertna promocija albuma Blistavi grad biti održana narednog proleća, na velikom solističkom koncertu u Domu omladine Beograda.

Kao diplomirani flautista Irena Blagojević je do 2000. godine uspešno gradila karijeru u domenu klasične muzike, radeći istovremeno i kao profesor flaute. Pevanje je dugo doživljavala kao svoju drugu ljubav, pa je kao pobednik Večeri mladih nada na „Beogradskom proleću“ 2000. godine stekla pravo da učestvuje na festivalu „Slavenski bazar“ u Kijevu, gde je takođe osvojila prvo mesto.

Osam godina kasnije odlučila je da započne solo karijeru u drugačijem muzičkom stilu, a pažnju je skrenula već prvim albumom Jutro bez ljubavi na kojem se predstavila izgrađenim stilom interpretacije, ali i kao autor više od polovine tekstova, muzike i aranžmana.

Između dva albuma objavila je zapažene singlove soul pesmu Lonely Days na engleskom i disko-fank-džez Memories of You, koju je pratio i veoma atraktivan i duhovit lutkarski spot, neuobičajen za domaću muzičku scenu, ali je bila i veoma aktivna u koncertnim i klupskim nastupima.

Uspešne koncerte u prethodnom periodu održala je u Domu omladine Beograda, Centru „Sava“, nastupila je na Kolarcu sa „Big Bendom“ RTS-a, kao i na nekoliko džez festivala (Bijelo Polje, Cetinje, Valjevo, Sremska Mitrovica, „Nišvil“...), uz redovne klupske svirke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво