Počinje druga sezona koncerata za bebe

Pod sloganom „Muzika je jezik kojim govori ceo svet“ 1. oktobra u Kolarčevoj zadužbini počinje druga sezona koncerata za bebe Umetničkog udruženja "Artysh: Lab".

Smenjivaće se različite koncepcije programa, tematski opredeljene, sa idejom da se kroz muziku oslika i poveže ceo svet, najavila je Kolarčeva zadužbina.

Kompozicije u aranžmanima za violinu, klavir i harmoniku izvodiće Marko Lukić (harmonika), Nataša Kuzmanoski (klavir), Bojana Dadić (violina), Mina Mladenović (violina) i Neda Aleksić (klavir). 

U toku prve sezone koncerata za bebe i decu do tri godine "Baby Artysh" 2015/ 2016. održano je blizu 90 koncerata koje je posetilo više od 2.000 mališana sa svojim roditeljima.

Program su izvodili diplomirani muzičari i deci predstavili klasičnu muziku i popularne dečje melodije u aranžmanima za violinu, klavir, kontrabas, saksofon, klarinet i flautu.

Koncerti su održani u saradnji sa Kolarčevom zadužbinom, Kulturnim centrom Beograda, Centrom za korektivnu gimnastiku, Centrom za negu i zaštitu odojčadi, dece i omladine, Specijalnim vrtićem „Venčić“ za decu višestruko ometenu u razvoju.

Upriličena su i gostovanja na festivalu „Artz“ u Tuzli (BiH), Danima orgulja u Beogradu, Danima kulture u Čačku i na „Nušićijadi“ u Ivanjici. Cena karte za koncerte je 500 dinara za dete u pratnji jednog odraslog.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи