Beogradski džez festival od 26. do 30. oktobra

Pod sloganom „Planeta džez“ i uz glavnu poruku da se kvalitetan džez svira u svim zemljama, u srpskoj prestonici, od 26. do 30. oktobra, biće održan 32. Beogradski džez festival.

Kvartet Vlade Maričića i Brajana Linča iz SAD otvoriće 32. izdanje beogradskog festivala u Domu omladine, a potom će se publici predstaviti trio Alfreda Rodrigesa.

Programski menadžer festivala, Dragan Ambrozić, na konferenciji za novinare je istakao da će ovogodišnji program „više nego ikada“ oslikati globalizaciju džeza.

„Glavna poruka je da se džez svuda svira kvalitetno. Ove godine naglasak će u glavnom programu biti na muzičarima iz latino zemalja koji donose nove osećaje i liriku, dok će u ponoćnom programu nastupati skandinavski umetnici“, najavio je Ambrozić.

Prema njegovim rečima, na Beogradskom džez festivalu će nastupiti i Avišaj Koen iz Izraela, Španac Antonio Serano na usnoj harmonici, bubnjar Džek Didžonet i basista Dejv Holand.

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd koji ga je 2007. godine uvrstio u manifestacije od posebnog značaja za grad.

Predsednik Odbora festivala i gradski menadžer Beograda Goran Vesić naglasio je da ove godine festival ima najveći budžet i najkvalitetniji program odtako je obnovljen 2005. godine.

„Ovo će biti najbolji festival od pauze koju smo imali tokom devedesetih godina i početkom dvehiljaditih. Budžet će ove godine iznositi 200.000 evra, što je najveći iznos od kako je festival obnovljen, ali mi time nismo zadovoljni i pokušaćemo da animiramo još sponzora“, istakao je Vesić, dodavši da je Grad Beograd obezbedio devet miliona dinara za organizaciju festivala.

Prošle godine, kako kaže, prodato je 7.000 ulaznica, ali je kocertima prisustvovalo 11.000 posetilaca, dok je ove godine cilj organizatora 15.000 posetilaca.

„Već smo prodali 3.000 ulaznica u pretprodaji, a očekujemo da ćemo prodati ukupno 10.000. Posle mnogo godina, osim nastupa muzičara u Domu omladine, imaćemo i dva koncerta u Centru 'Sava'“, otkrio je Vesić i ocenio taj centar kao „tradicionalno mesto za džez u Beogradu“.

Kako je naveo, Grad Beograd nije odustao od izgradnje Muzeja džeza koji će biti u Kući legata u Knez Mihajlovoj ulici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво