"Battleme" prvi put u Novom Sadu i Beogradu

Američki bend "Battleme", čije su pesme korišćene u seriji „Sinovi anarhije“, nastupiće 21. oktobra u studiju "Firchie Think Tank" u Novom Sadu i 22. oktobra u Domu omladine Beograda.

Grupa "Battleme" je projekat Meta Drenika, pokrenut nakon što je prestao sa radom u bendu „Lajons“, a prvi put se pojavljuje 2009. godine sa pesmom Burn This Town u seriji Sinovi anarhije.

Godine 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izdao i EP Burn This Town.

Nakon uspešnog albuma Future Runs Magnetic iz 2014. i promocije na turneji, Drenik se vratio u svoj studio u Portlandu gde je nastavio sa pisanjem.

Iako je Future Runs Magnetic prihvaćen kao „velika gitarska rok ploča“, Drenik je ipak odlučio da krene u drugom smeru.

Vratio se klaviru i baladama koje je snimao na svom telefonu, a zatim ih pretvarao u pesme.

Zajedno sa bratom Džejsonom Drenikom stvarali su pod uticajem, Dejvida Bouvija i Džima Kerola.

Na albumu sa 14 pesama, koji nosi naziv Habitual Love Songs i predstavlja spoj zvučnog psihodeličnog i pop ritma, učestvovali su i Pol Pulvirenti, Čed Sevidž, Džej Džej Eliot, Kolin Hegna i Vilijam Slejter.

Osim u Srbiji, "Battleme" će, u okviru evrpske turneje, nastupiti i u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Bugarskoj i Grčkoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво