Dva sastava iz Pančeva na Zidiću

Na popularnoj letnjoj sceni Doma omladine Beograda, na Platou Milana Mladenovića, u okviru serijala besplatnih koncerata na Zidiću, publici će se danas predstaviti pančevački bend „Ljubičice“, a prekosutra njihovi sugrađani „Buč Kesidi“, najavio je DOB.

Bend “„Ljubičice”“ je od samog početka osvojio svojim pesmama brojnu publiku, a zanimljivo je da su svi članovi benda završili Fakultet muzičke umetnosti.

Karakterističan zvuk benda, čiju okosnicu čine braća Petar i Vuk Stevanović, gradi se iz širokog spektra uticaja od rokenrola i bluza do savremene klasične muzike.

„Priča o nastanku 'Ljubičica' sasvim je uobičajna. Grupa omladinaca punih želje i očekivanja sastala sa da napravi bend koji će biti najbolji na svetu. Gledano sa strane, bendovi nastaju i rastaju se uvek po nekom šablonu. Autentičnost svake priče utkana je duboko u prijateljstvo, specifične okolnosti i emocije koje se teško mogu rečima opisati. Na kraju, valjda ljudi zbog toga i prave bendove”“, kaže Vuk Stevanović, basista i vokal.

Stevanović objašnjava da je zvuk koji je grupa „Ljubičice“” izgradila “više posledica nego uzrok”.

„Posledica našeg izrazito širokog pristupa muzici, zatim saradnji sa muzičarima širom sveta, velike posvećenosti instrumentima, i naravno radoznalosti. Treba zaviriti iza svakog ćoška, jer nikad se ne zna gde se krije nešto izuzetno. Stalno je prisutan i osećaj o ogromnim neistraženim prostranstvima. Često mi se čini da jedan život nije ni izbliza dovoljan. To je taj drajv i on jednostavno ne prestaje“”, ističe on.

Prilika da nastupe na Zidiću Doma omladine Beograda za “„Ljubičice“”, prema Stevanovićevim rečima, znači “uzbuđenje, priliku, ali i čast i zadovoljstvo”.

„Prvi put ćemo beogradskoj publici prikazati naš novi zvuk i koncept uživo. Drago mi je što će se to dogoditi baš na Zidiću, jer ove koncerte doživljavam upravo kao odličnu platformu da se publici prikaže nešto nesvakidašnje i novo”“, dodao je.

U subotu publika će slušati mladi energični autorski levoruki pančevački indi-rok trio „“Buč Kesidi“”, koji “pokušavaju da postanu popularni praveći stidljivu muziku za đuskanje”.

Do sada su za etiketu „“Lampšejd medija“” izdali EP od tri pevanja pod nazivom Španska serija EP, a za jesen/zimu u studiju “Krokodil” spremaju debi album Posesivno-ospulsivni hospul.

Grupu čine Luka Racić (gitara), Alen Duš (bas) i Zoran Zarubica (bubanj).

„Svi smo se znali od ranije iz Gimnazije i počeli smo da se skupljamo radeći obrade domaće muzike, 'Idola', 'Šarla akrobate', Duška Jakšića, ja sam krenuo da pišem pesme, i na kraju se svelo na nas trojicu, koji ozbiljno hoćemo i volimo da se bavimo muzikom”“, objašnjava Luka Racić.

O debi albumu kaže da publika može da očekuju “osveženje, konačno mladost i neki moderniji rokenrol”. “Trudimo se da nalazimo originalne muzičke ideje”, istakao je Racić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво