Kvalifikacione „Mini-Gitarijade“ od 4. do 9. avgusta širom Srbije

Od 4. do 9. avgusta u 6 gradova Srbije, biće održane kvalifikacione „Mini-Gitarijade“, na kojima će nastupiti demo bendovi koji su se prijavili za učešće u takmičarskom delu 50. Gitarijade. Najbolji bendovi na „Mini-Gitarijadama“ obezbediće plasman u takmičarski deo programa najstarijeg rok festivala, koji će po 50. put biti održan od 11. do 13. avgusta na Gradskom stadionu u Zaječaru.

Konkurs za učešće demo-bendova u takmičarskom delu programa 50. „Gitarijade“, traje do 31. jula u ponoć.

„Mini-Gitarijade“ će biti održane u sledećim gradovima: 4. avgusta u Užicu, 5. avgusta u Sremskoj Mitrovici, 6. avgusta u Kosovskoj Mitrovici, 7. avgusta u Čačku, 8. avgusta u Valjevu i 9. avgusta u Zrenjaninu.

Pobednici ovih „Mini-Gitarijada“, nastupiće na 50. „Gitarijadi“ u Zaječaru od 11. do 13. avgusta, zajedno sa demo bendovima iz zemalja regiona, koji su se plasirali na 50. „Gitarijadu“ učešćem (pobedom) na partnerskim festivalima u zemlji iz koje dolaze i sa bendovima, koje će dodatno odabrati žiri od pristiglih prijava na sajtu gitarijada.org.

Da podsetimo, pravo učešća na Konkursu imaju demo-bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje.

Prijave za učešće na Konkursu se podnose isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu „Gitarijade“: gitarijada.org.

Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (MP3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju, kontakt listu i fotografiju benda (jpg).

Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Jutjub kanalu „Gitarijade“.

Troškove prevoza, smeštaja i ishrane za vreme trajanja „Gitarijade“ snosi organizator. Konkurs se zvanično zaključuje 31. jula u ponoć. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи