„Egzit“ sledeće godine slavi pola veka od „leta ljubavi“

Nakon ovogodišnjeg, najposećenijeg izdanja u 16 godina postojanja, „Egzit“ festival 2017. godine slaviće 50 godina od čuvenog „leta ljubavi“, kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet.

Taj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih delova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemerljiv uticaj na savremenu muziku, ali i kulturu u celini.

Znak mira, šarena odeća i cveće u kosi prve su asocijacije na Leto ljubavi i pokret u čije najveće tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravopravnost.

„'Leto ljubavi' simboliše početak hipi pokreta iz kog je nastala, ne samo savremena muzika, već i muzički festivali kao mesto proslave života sa ciljem društvenih promena. 'Egzit' je jedan od retkih aktivnih muzičkih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji neguje tekovine prvih muzičkih festivala koji su pre svega imali snažnu društvenu misiju“, kaže osnivač i direktor „Egzita“ Dušan Kovačević.

Prema njegovim rečima, baš zbog toga je dužnost „Egzita“ da podseti svet na događaje od pre 50 godina i poruke tadašnjeg pokreta koje su današnjem svetu potrebnije nego ikada pre.

Kulminacija velikog jubileja desiće se na festivalu koji će se održati od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a fanovi iz celog sveta već od danas mogu da se prijave za prve, najpovoljnije ulaznice čija rana prodaja će početi u narednom periodu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво