„Si dens“ odoleo kiši – spektakl za 17.000 ljudi!

I usled jako lošeg vremena juče u Budvi, timski rad izvođača, publike i organizacionog tima, „Si dens“ je zabeležio pobedu i druge festivalske noći.

„Си денс“ одолео киши – спектакл за 17.000 људи! „Си денс“ одолео киши – спектакл за 17.000 људи!

Kapije su bile otvorene od 21 čas, a na scenu je, tačno na vreme u 22 časa, izašla popularna crnogorska hip-hop grupa "Who See".

Publika je u glas pevala stihove pesama Đe se kupaš?, Nemam ti kad, Nije preša i brojnih drugih.

Sledeći je na scenu izašao reper Marčelo, što je publika dočekala u veoma dobrom raspoloženju. Stihovi britki i snajperski precizni izlazili su sa moćnog ozvučenja glavne bine na Jazu, a mešoviti hor od nekoliko hiljada obožavalaca potvrdio je Marčelu da ga sa razlogom vole od Vardara do Triglava, od Petrovaradina do Jaza.

Ništa manje nisu uživali ni strani posetioci, koji su razumeli univerzalni jezik ritma i pozitivnih vibracija domaće i regionalne publike, koja se tek spremala za provod do jutra.

Najpozitivnija osoba tokom celog dana bio je legendarni Rob Birč, frontmen sastava "Stereo MC's", koji je sve vreme govorio da nam kiša ne može ništa i da ćemo joj to i dokazati.

A na potvrdu se nije čekalo dugo, jer je već od prvih taktova bilo jasno da je na „Si dens“ stigao pravi muzički tajfun u vidu kultnog benda sa londonskih ulica.

Po svemu posebnu, drugu noć „Si dens“ festivala, obeležio je i Endi Si, koji je pokazao da mnogo čega ne bi bilo na muzičkoj sceni bez njegovog karakterističnog stila i žanra kojeg je od pionirskih dana doveo do jednog od najpopularnijih na svetskoj sceni.

U tom velikom nasleđu, danas uživa i mlada superzvezda Sub Focus koji je zaokružio energetski nabijenu noć uz prvo jutarnje sunce na Jazu.

Jedinstvo koje se sinoć osećalo na Jazu najbolje je zaokružila kultna pesma We Come 1 grupe „Fejtles“ (Faithless), čija je muzička liderka Sister Blis, napunila celu plažu za vreme nastupa.

Sinoć je Godes (Goddess) bila di-džej, a odjekivale su još kultna Insomnia, zatim Music Matters i brojne druge numere elektronske muzike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара