Treću noć „Egzita“ obeležila „groznica subotnje večeri“

Gitarska pobuna na „Egzitu“ za horsko pevanje 47.000 posetilaca! Na Glavnoj bini „haos“ su pravili britanski bend "The Vaccines" i „Disciplina“. Tradicionalno „vatrena“ subota na Petrovaradinskoj tvrđavi ostaće upaćena i po fenomenalnom programu u „Dens areni“ koji su mnogi nazvali „groznica subotnje večeri“.

Трећу ноћ „Егзита“ обележила „грозница суботње вечери“ Трећу ноћ „Егзита“ обележила „грозница суботње вечери“

Bend "The Vaccines" je i na Petrovaradinskoj tvrđavi opravdao status najboljeg britanskog benda uživo. Gitare su isporučivale hitove If You Wanna, Post Break-Up Sex, Ghost Town i brojne druge koje su horski dočekane uz ovacije i bis koji je publiku ostavio željne novog susreta sa ostrvrskim indi-rokerima.

Udarni termin sinoć imala je i naša legendarna grupa „Disciplina kičme“, a seriju dobro poznatih hitova Koja i ekipa upotpunili su i pesmama sa novog albuma Opet.

Noć na Glavnoj bini pokrenula je novosadska „Kilo kilo banda“, posle kojih je pred publiku izašao jedan od najznačajnijih world music sastava "Tinariwen", grupa pravih pobunjenika protiv tiranske vlade u Maliju, koji su oružje zamenili gitarima.

Pustinjski bluzeri su pevali srcem na jeziku istine kojem nije bio potreban prevod, jer je njihov nepatroveren i autentičan izraz porušio sve barijere, jezičke, nacionalne, a prošlenoći i međukontinentalne.  

Na drugoj po veličini festivalskoj bini, Dens areni, počevši od 21 sat redom su defilovali "La Costa", "The Beatshakers", Sem Feldt, kulminacija je stigla za sa nastupima dvojice Holanđana Nikija Romera i Olivera Heldensa, te francuske zvezde Adrijena Federikonija, poznatijeg kao Feder, da bi zavesu na toj bini spustili Kristijan Molnar i Marko Milosavljević.

Zanimljiv i kvalitetan program je bio i na Fjužn stejdžu gde su između ostalih nastupili „Balkanika“, „Dab pistols“, „Lolobriđida“ i domaćini - novosadski „Ateist rep“.

Vatrena atmosfera u, pre svega, Dens areni, na najlepši je način najavila današnje poslednje i udarno veče ovogodišnjeg „Egzita“, jer se retko koji festival na svetu može pohvaliti da je u istom danu, na istoj bini imao jedan za drugim nastupe Viz Kalife i „Prodidžija“, kao što će to tokom večeri biti na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара