Ko vozi kući sa „Egzita“

Agencija za bezbednost saobraćaja, Fondacija „Egzit“, kompanija „Hajneken“ i MUP Srbije u akciji „Društvo, ko vozi kući“ ove godine će na „Egzitu“ radi bezbednosti učesnika, besplatno prevoziti posetioce iz Beograda u Novi Sad i nazad i obezbediti taksi-prevoz u gradu, najavili su organizatori.

Ко вози кући са „Егзита“ Ко вози кући са „Егзита“

Za prevoz autobusom u oba smera Beograd - Novi Sad tokom sva četiri dana „Egzita“ potrebno je prijaviti se na sajtu exittrip.org, a organizatori su pozvali zainteresovane da to učine što pre i sebi obezbede bezbedan prevoz kući.

Za besplatan taksi u Novom Sadu potrebno je posetiti Sejf zonu (Safe Zone) na trgu ispred Muzeja grada i preuzeti vaučer za besplatan prevoz kućama.

Direktor Fondacije „Egzit“, Ivan Petrović naglasio je na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda da ne postoji izgovor za neprimereno ponašanje u saobraćaju.

„Mi ovde dajemo alternativu, prevešćemo nekoliko hiljada posetilaca 'Egzita'“, poručio je Petrović, uz ocenu da je akcija dokaz da udruženim snagama državne institucije, kompanije i nevladine organizacije mogu da pokrenu promene u Srbiji.

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Jana Ljubičić rekla je da će MUP i ove godine preduzeti sve mere za bezbednost svih posetilaca „Egzita“.

Prioritet nam je da se svi stranci koji dođu, a znamo da je takvih mnogo, osećaju komforno u Srbiji i da shvate da je Novi Sad siguran grad i Srbija sigurna zemlja, naglasila je Jana Ljubičić.

Prema njenim rečima, policija će pojačati angažman svih jedinica MUP, ali će se truditi da budu nevidljivi.

„Policija će biti tu ne samo da preduzme represivne mere, već da pomogne svakom posetiocu ako ima bilo kakav problem, da se nađe na usluzi“, poručila je Ljubičić.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević je naglasila da kada je reč o ljudskim životima, svi treba da podižemo svest da je svaki život jednako važan i da utičemo na učesnike u saobraćaju da se ponašaju bezbedno, da vezuju pojas, da ne sedaju za volan ako su pili alkohol i poštuju propise.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво