Završen šesti „Arsenal fest“

Šesto izdanje „Arsenal festa“ završeno je u subotu uveče na nedelju jutro pred oko 8.000 posetilaca nastupima britanskog benda „Ejžn dab faundejšn“ a potom „Partibrejkersa“ i „Beogradskog sindikata“. Festival u Kragujevcu je za tri večeri posetilo više od 20.000 ljudi.

Veče na Mejn stejdžu je u subotu otvorila „Sidarta“. Slovenački alternativci su publici, koja se okupljala iz pesme u pesmu u sve većem broju, isporučili žestoku energiju, vidno raspoloženi što nastupaju u srcu Šumadije.

Bend koji postoji već 20 godina predstavio je Kragujevčanima osim starih aduta i aktuelni singl Korakamo. Ljubavna Ledena rashladila je „Arsenal“, a nisu izostale ni Strele v maju, snimljene sa Damirom Urbanom.

Da veče bude puno rokenrola, baš kao što je „Sidarta“ poželela okupljenima na kraju nastupa, pobrinuli su se „Partibrejkersi“. Cane i ekipa su isporučili publici presek skoro 35 godina duge karijere kroz 19 pesama, vrativši se, za početak, u 1988. godinu.

Nizale su se, u klasičnom „Partibrejkers“ maniru, Ona sve zna, Žurim, Put za jug, Rođen loš, Kreni prema meni, Hipnotisana gomila, Hoću da znam... Prostora je bilo i za probrano sa novog albuma Sirotinjsko carstvo, a kratak pozdrav i odlazak sa bine usledili su posle Dugo te nema.

Treće veče je, kao i prethodne dve večeri, donelo nastup britanskih zvezda. Ovoga puta, u pitanju su bili „Ejžn dab faundejšn“, već odavno omiljeni u Srbiji. Bend u sjajnom raspoloženju je stalno podsticao publiku da što aktivnije učestvuje u spektaklu, a Kragujevčani su od ostrvljana dobili i bis.

Kultna grupa „Beogradski sindikat“ okupila je uvek brojne obožavatelje i na prostoru Kneževog arsenala, pa su se njihovi poznati refreni pevali u sitne sate: Mi smo ta ekipa, Za sve moje ljude, Alal vera, Ja u životu imam sve, Sistem te laže i Balada disidenta...

Garden je otvorio poslednje večeri „Zigot“, kragujevački bend koji svira melodični rok, sa vokalima na engleskom jeziku, pri čemu pevačke dužnosti dele basista i gitarista.

 „Dušan's flajing bluz bend“ su žestoki bluzeri sa Vasilom Hadžimanovom na klavijaturama, koji su pružili veoma kvalitetnu džem-sešn svirku, a zatim su osiječki pankeri „Gužva u 16-ercu“ od samog početka zapalili iskru u publici.

„Gužva u 16-ercu“ su poslužili kao odlično zagrevanje za nastup beogradskih pankera „Dža ili bu“, koji su otpevali neke od njihovih najvećih hitova Aljaska, Diktatore...

Status glavne zvezde Gardena imao je Goran Bare i „Majke“ koji je „kupio“ publiku svojim snažnim ali rafiniranim rokenrol izrazom. Zaređali su se brojni hitovi tog benda, a vrhunac su bile Teške boje koje su se orile iz svih grla. Za rastanak sa „Arsenalom“ na Gardenu je upriličen koncert žestokog benda „Mortal kombat“.

U okviru takmičenja neafirmisanih bendova "Jelen Rock & Demo" na Gardenu nastupio je prvi bend „Organizam“ iz Beograda, kvartet koji ima bubnjara, gitaristu, basistu i klavijaturistu, gaji metaloidni grandžerski zvuk, začinjen novotalasnim aranžmanima i pružio je možda kvalitativno najujednačeniji nastup među konkurencijom.

Poslednja u programu demo bendova nastupila je „Degenereza“, sastav sa dobrim zvukom i moćnim nastupom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво