Brojni izvođači na drugoj večeri „Arsenal festa“

Drugo veče „Arsenal festa“ u Kragujevcu donelo je, kao i dan ranije, odličnu zabavu uz niz učesnika na „Mejn sceni“, ali i na „Gardenu“. U muzičkom maratonu uživalo je oko 6.000 Kragujevčana i posetilaca iz drugih gradova.

Glavne zvezde druge večeri „Arsenal festa“, članovi britanskog benda „Toj dolz“, izašli su na glavnu binu tačno u zakazano vreme uz ovacije mlade publike, ali i starijih pankera koji su za tu priliku obukli stare kožne jakne.

Sastav „Toj dolz“ opravdao je imidž majstora za dobre vibracije. Ti pank veseljaci, predvođeni gitaristom Majklom Olgom Algarom, isporučili su ultrabrzu svirku dok je publika imala priliku da čuje numere Nellie The Elephant, Idle Gossip, Harry Cross, Spiders In The Dressing Room, Dougy Giro, Lambrusco Kid, kao i obradu Bahove fuge koja se u izvođenju „Toj dolza“ zove Toccata In D-Minor.

Mejn je prethodno otvorio „Ničim izazvan“, što je podsetilo na scenu iz 2014. godine kada je ta grupa na istom mestu imala prvi veći nastup u karijeri. Stvari su se od tada promenile – iza njih su dva albuma pa Boris, Bojan i ekipa sada bez problema hitovima ispune jednočasovni set.

Počelo je uz Beskućnika koga su snimili sa Darkom Rundekom, usledila je ubrzo i Glupost, sveže snimljena sa grupom „S.A.R.S.“. Nizale su se Tužne devojke, Trideset i druge opštepoznate teme da bi za kraj simbolično bio odsviran naslovni hit sa drugog albuma, Odlaziš?.

Na pop otvaranju Mejna savršeno se uklopio Masimo Savić. Njegovu set listu je otvorila numera Dodirni me slučajno, da bi se nastavilo uz Daj mi razlog, Sretan put, zanosnu Tišinu... Posebno upečatljivo je bilo da njegove hitove iz osamdesetih godina prošlog veka iz sveg glasa pevaju i omladinci koji u to vreme nisu ni bili u planu.

Ubrzo se na sceni pojavio gitarista i pevač Srđan Gojković-Gile sa svojim „Električnim orgazmom“.

U prvom planu je, doduše, za početak bio klavijaturista Ljuba Đukić, pevajući novotalasnu obradu Locomotion, da bi se nastavilo uz niz hitova iz svih faza benda.

Svirane su Igra rokenrol cela Jugoslavija i Kapetan Esid, a pevao je ceo Kragujevac. Bend je podsetio i na sjajne stvari iz devedesetih godina 20. veka kao što su Spojimo se sad i Da si tako jaka, a finiš odličnog nastupa koji je napunio prostor ispred Mejna bio je opet novotalasan – Nebo, pa Zlatni papagaj.

Na obližnjem Garden stejdžu, smeštenom u živopisnoj Zastavinoj bašti, prvi je nastupio „Mašinko“, odlični pank bend iz Osijeka.

„Mašinko“ sledi tradiciju hrvatskih sastava kao što su „Hladno pivo“ i „KUD Idijoti“ sa vrlo impresivnim nastupima uz trojicu gitarista, basistu, bubnjara i pevača.

Nastup „KBO“ prirodno se nadovezao na koncert „Mašinka“. Publika je nagrnula da vidi nastup tih pank veterana iz Kragujevca.

„KBO“ su bili vrlo energični a duhoviti frontmen Vuja je pesme posvećivao fizikalcima u „Fijatu“ i Hari Mata Hariju, a Garden je eksplodirao uz završne pesme Sreća i Šank.

Neno Belan i „Fijumens“ u sitne sate su predstavljali svojevrsni plesni nastup za publiku još uvek željnu dobre zabave.

Dalmatinac čiji je dom odavno Rijeka je tek sada, posle 30 godina bogate karijere, prvi put nastupio u Kragujevcu i publici je predstavio reprezentativan presek svog opusa. Mešali su se „Đavoli“ sa hitovima koji su obeležili kasnije faze njegove karijere.

Dok su na Mejnu program u sitne jutarnje sate zatvarali kultni novosadski pankeri „Ateist rep“, ta dužnost je pripala na Gardenu beogradskim alternativcima „I-plej“.

Na početku drugog dana „Arsenala“ na takmičenju "Jelen Rock & Demo" nastupili su bend „Buč Kesidi“ iz Pančeva.

Završnicu „Arsenala“ obeležiće i „Partibrejkers“, „Beogradski sindikat“, Goran Bare i „Majke“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво