Počeo „Arsenal“: Bajaga, „Skank anensi“ i „Viva voks“ blistali pred 7.000 ljudi!

Šesto izdanje „Arsenal Festa“ u četvrtak uveče u Kragujevcu počelo je sjajnim nastupima britanskih alternativaca „Skank anensi“, kao i „Bajage i Instruktora“, hora „Viva voks“ i brojnih drugih koji su na Mejn stejdžu, Gardenu i Eksploziv di-džej stejdžu, po toplom i suvom vremenu okupili više od 7.000 raspoloženih i zadovoljnih ljubitelja dobrog zvuka.

Почео „Aрсенал“: Бајага, „Сканк аненси“ и „Вива вокс“ блистали пред 7.000 људи! Почео „Aрсенал“: Бајага, „Сканк аненси“ и „Вива вокс“ блистали пред 7.000 људи!

„Skank anensi“ (Skunk Anansie) su na Mejn stejdžu krenuli vrlo žestoko sa pesmom Tear The Place Up. U gitarskoj grmljavini, prepoznatljivi, vokal pevačice Skin pokazao se u punoj svojoj snazi već od sledeće pesme I Believed In You i That Sinking Feeling.

Publika se zagrejala i pokrenula uz Because of You, jednu od pesama iz 2009. godine kada su se „Skank anensi“ vratili na muzičku scenu posle deset godina pauze.

God Loves Only You bila je praćena prizorima Afrike na video-bimu, a stari favorit Twisted (Everyday Hurts) iz 1996. godine izazvao je ushićenje u auditorijumu.

Posle My Ugly Boy, „Skank anensi“ su odsvirali svoja dva najveća hita - Weak i Hedonism, koje je ženski deo publike (u proseku vrlo mlad) otpevao horski.

Nešto slabiji odziv bio je na pesme sa poslednjeg albuma ovog benda, Anarchytecture (2013) - Love Someone Else i Beauty Is Your Curse, a stvari su se popravile na kraju regularnog dela koncerta, kada su „Skank anensi“ otprašili hit Charlie Big Potato iz 1999. godine.

Raspoložena publika tražila je još, i dobila je dve pesme na bis, od kojih je Little Boy Swastikkka – inače prvi singl grupe – bila ispraćena ovacijama.

Bajagin veliki povratak

„Bajaga i Instruktori“ su se, posle tri godine, vratili na „Arsenal“, i to na veoma ubedljiv način. Sa druge strane jastuka bila je uvod u zanimljiv program, sačinjen od 15 pesama i osvežen novim Žikinim najavama za većinu numera.

Uz standardne adute poput Verujem, ne verujem, Vesele pesme, Godine prolaze, u set listi se našlo mesta i za stvari koje grupa ređe izvodi u poslednje vreme – Dobro jutro, džezeri, Francuska ljubavna revolucija, Na vrhovima prstiju, Jedino to se zove ljubav...

Silazak sa bine usledio je posle horski otpevane Tišine.

Sjajan debi „Viva voksa“

Festival je, kad je u pitanju Mejn stejdž, otvorio hor „Viva voks“ koji je prvi put nastupio u Kragujevcu.

Šumadijska publika je, očigledno, bila željna njihovih obrada popularnih hitova, pa je u prilično velikom broju ispunila prostor ispred pozornice još pre 21 čas, i bukvalno je horski pevala skoro sve, od uvodne By the Way od „Red hot čili pepersa“.

Ređali su se „Kvin“, „Metalika“, „Prodidži“ u prepoznatljivom „Viva voks“ koloritu, a završna je bila Show Must Go On.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво