Hardkor, pank, rok, metal i hip-hop na jednom koncertu

Zajednički koncert bendova SMF, „Piknik“ i Vudu Popaj i „Narodni travari“, uz podršku grupe "Last Thrill", biće održan u petak, 10. juna, od 21 čas, u sali „Amerikana“ Doma omladine, u organizaciji "Route 011". Posetioci će biti u prilici da čuju različite alternativne muzičke žanrove na jednom mestu, od hardkora, preko panka, roka i metala, do hip-hopa.

SMF je beogradska grupa koju karakteriše čvrst i agresivan zvuk sa provokativnim tekstovima, šaljivim na prvo slušanje, ali koji imaju dublje značenje. Bend je nastao u februaru 1989. godine u Beogradu, kao projekat četvorice muzičara koji su svirali u drugim grupama.

Početkom avgusta 1994. godine, za neverovatnih tridesetak sati, snimili su prvi album Dalje nećeš moći... plati pa ćeš proći!, a posle toga još dva - Lako ćemo (1998) i Ma kome majku? (2007). U pripremi je četvrti studijski album, a u cilju promovisanja istog snimljeni su spotovi za pesme Parking i Roštilj (2016).

Bend „Piknik“ je na sceni već dvadeset godina. Objavio je dva zvanična albuma (Miš, Puž i Ker iz 2007. i Dembelan iz 2008. godine) i ima još nekoliko samoizdatih. Poznat je po šaljivim socijalnim pesmama u jeftinim, ali dovitljivim video-spotovima.

Aktivan je u Srbiji i u regionu, a nastup ovog benda je kao cirkus, prožet mešavinom muzičkih stilova. U Beogradu će svirati posle dužeg vremena i akcenat će biti na poslednjem albumu (Radnički Savet iz 2014. godine).

Multimedijalni umetnik Vudu Popaj je svoje prve demo-snimke predstavio davne 1995. godine. Tri godine kasnije je objavio prvi album - Vudu epopeja, koji mu je doneo više prestižnih nagrada.

Usledili su albumi: Epopeja 2 (2000), Tubbed Sellotape (2003), Sikter feler (2004), Svi unutra (2007), Kovati srcem (2011) i ToolUM (2014), album koji je objavio sa svojim novim bendom „Narodni travari".

Ograničeni broj ulaznica za koncert je u prodaji po promotivnoj ceni od 600 dinara na svim prodajnim mestima „Eventima“, „DD tikets“ i u „Žila šopu“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво