Džef Mils i Blek kofi na „Si densu“

Jedan od najvećih svetskih elektronskih umetnika svih vremena, Džef Mils, kao i najtraženija zvezda današnje haus muzike, Blek Kofi, potvrdili su nastupe na bini "Dance Paradise" ovogodišnjeg muzičkog festivala „Si dens“.

Čarobnjak iz Detroita, kako već dve decenije zovu virtuoznog Milsa, jedan je od vodećih savremenih umetnika, o čemu svedoče i njegove postavke u čuvenom Luvru ili brojni nastupi sa simfonijskim orkestrima.

Južnoafrička di-džej superzvezda, Blek Kofi, stiže uz trenutno najsvežiji haus zvuk za najlepšu binu na obali mora, na koju će preneti energiju vodećih klubova sa Ibice, Majamija i Njujorka.

Impresivnoj listi izvođača na rajskoj bini, za nezaboravnu trodnevnu avanturu na najlepšoj plaži Evrope, pridružiće se i krem regionalne scene, Lea Dobričić i Kristijan Molnar iz Srbije, Mis Sanšajn i Haris iz Hrvatske, Mladen Tomić iz Bosne i Hercegovine, Slobodan Popović, Audio Storm i Aleksandar Grum iz Crne Gore, kao i brojni drugi.

Od danas u podne u prodaji se nalaze i jednodnevne ulaznice po poklon ceni od 2.490 dinara za jednu od tri noći na Jazu.

Apsolutna ikona svetske tehno scene, Džef Mils, pokretač je čuvene detroitske tehno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije "Underground Resistance". 

Prve albume izdao je 1992. godine za berlinsku tehno instituciju „Tresor“, a jedan je od pionira tehnike miksovanja na tri i više gramofona. Čuven je i njegov nadimak Čarobnjak koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrebi i preko 70 ploča u jednom satu.

Njegov autentični izraz i virtuoznu tehniku zabeležile su i kamere u dva dokumentarna filma Exhibitionist koji su prikazivani čak i u pariskom Luvru gde je Mils četiri meseca proveo kao kustos serije multimedijalnih postavki.

Mils je komponovao i novu, savremenu muzičku podlogu za nemi film Fritza Langa Metropolis iz 1927. godine, koju je izvodio i uživo uz pratnju simfonijskog orkestra. Njegov nesumnjivi doprinos savremenoj umetnosti doneo mu je i titulu Viteza umetnosti Francuske, a u bogatoj dvodecenijskoj karijeri, Jef Mils beleži nastupe na svim najvećim svetskim festivalima, kao i preko dvadeset izdatih albuma uz više od stotinu drugih izdanja.

Jedan od fenomena savremene elektronske scene, južnoafrička superzvezda Blek Kofi na di-džej pult bine doneće najfiniji house zvuk za otvaranje festivala „Si dens“ 14. jula. Iako je na sceni više od 10 godina i iza sebe ima pet studijskih albuma, brojne singlove i jedno di-vi-di izdanje, njegov meteorski uspon i globalnu popularnost najbolje ilustruju brojni nastupi koji su ga za samo poslednjih godinu dana odveli u gotovo 20 zemalja, na pet kontinenata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара