Mađarski muzičar tužio Kanjea Vesta zbog pesme "New Slaves"

Gabor Preser tvrdi da su u pesmi "New Slaves", sa albuma Kanjea Vesta "Yeezus", iz 2013. godine, nedozvoljeno korišćeni semplovi numere koju je napisao 1969. godine. Zbog toga je sudu u Njujorku predao tužbu protiv američkog repera.

Мађарски музичар тужио Кањеа Веста због песме "New Slaves" Мађарски музичар тужио Кањеа Веста због песме "New Slaves"

Federalnom sudu na Menhetnu Gabor Preser podneo je tužbu u kojoj se navodi da Kanjeova pesma New Slaves sadrži deo pesme Gyongyhaju Lany, koju je Preser napisao dok je bio u bendu „Omega". Traži odštetu od dva i po miliona dolara.

Advokatski tim Kanjea Vesta, navodi Preser, priznao je da je reč o delu njegove pesme kada mu je poslat ček na 10.000 dolara za rad.

Mađarski umetnik, međutim, kaže da nikada nije unovčio ček zbog peripetija oko ugovora. U tužbi se pominje da je pesma Gyongyhaju Lany, jedna od najomiljenijih pop pesama u Mađarskoj.

Portparol američkog repera još nije komentarisao navode o nedozvoljenom korišćenju semplova, niti tužbu.

Pesma New Slaves nalazi se na albumu Yeezus, koji je Kanje Vest (na fotografiji na vrhu, izvor: highsnobiety.com) izdao 2013. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво