Luk Blek se „izborio sa demonima“ i objavio novi singl

Nastavljajući da bude „glas svoje (d-)generacije“, u novom singlu "Demons", srpski pop alhemičar Luk Blek dublje istražuje svoje korene i pronalazi inspiraciju u mitologiji i tradiciji ovog, svog dela planete.

Лук Блек се „изборио са демонима“ и објавио нови сингл Лук Блек се „изборио са демонима“ и објавио нови сингл

Nakon debitantskog EP izdanja Thorns iz septembra 2015. godine, Luk Blek donosi osveženu produkciju sa novim vizuelnim identitetom inspirisan upravo prostorom u kome stvara i živi.

„Jako često dobijam komentare od drugih ljudi da ne izgledam kao da sam iz Srbije i da to treba da shvatim kao kompliment. Šta to uopšte znači? Ko kaže da je njihov opis osobe sa ovih prostora onaj pravi? Dugo sam se borio sa demonima tražeći inspiraciju na pogrešnom mestu, u drugim kulturama, analizirajući probleme na sve moguće načine osim onih koji su meni bliski. Kada sam shvatio da sve što mi treba mogu pronaći tu gde jesam krenuo sam da istražujem mesto odakle potičem“, objašnjava Blek.

Godinu 2016. godinu provodi u pisanju i komponovanju, ali gleda dublje u svoje poreklo.

Istražujući sopstvene korene Blek se otvara ka saradnji sa inostranim producentima i u Španiji pronalazi mladog Venzu sa kojim počinje da radi.

U istom procesu prepoznaje i okuplja svoje neoslavik pleme – kreativne, mlade Slovene svoje generacije koji na isti način osećaju svoje poreklo, kao i on dok je pesma Demons nastajala.

Pesma Demons je savremeni pop hit u kome Luk Blek kombinuje zaraznu melodiju, tribalne perkusije, orijentalne uticaje i moćni, emotivni vokal.

Kao i sve do sada, Demons je komponovao i napisao Luk, dok produkciju sa njim potpisuje i mladi, perspektivni EDM producent iz Španije – Venza.

Odmah po izlasku svog novog singla, Luk Blek u junu odlazi na svoju prvu turneju po Kini gde će nastupiti u Pekingu, Šangaju i Gvangžuu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво