Luk Blek se „izborio sa demonima“ i objavio novi singl

Nastavljajući da bude „glas svoje (d-)generacije“, u novom singlu "Demons", srpski pop alhemičar Luk Blek dublje istražuje svoje korene i pronalazi inspiraciju u mitologiji i tradiciji ovog, svog dela planete.

Nakon debitantskog EP izdanja Thorns iz septembra 2015. godine, Luk Blek donosi osveženu produkciju sa novim vizuelnim identitetom inspirisan upravo prostorom u kome stvara i živi.

„Jako često dobijam komentare od drugih ljudi da ne izgledam kao da sam iz Srbije i da to treba da shvatim kao kompliment. Šta to uopšte znači? Ko kaže da je njihov opis osobe sa ovih prostora onaj pravi? Dugo sam se borio sa demonima tražeći inspiraciju na pogrešnom mestu, u drugim kulturama, analizirajući probleme na sve moguće načine osim onih koji su meni bliski. Kada sam shvatio da sve što mi treba mogu pronaći tu gde jesam krenuo sam da istražujem mesto odakle potičem“, objašnjava Blek.

Godinu 2016. godinu provodi u pisanju i komponovanju, ali gleda dublje u svoje poreklo.

Istražujući sopstvene korene Blek se otvara ka saradnji sa inostranim producentima i u Španiji pronalazi mladog Venzu sa kojim počinje da radi.

U istom procesu prepoznaje i okuplja svoje neoslavik pleme – kreativne, mlade Slovene svoje generacije koji na isti način osećaju svoje poreklo, kao i on dok je pesma Demons nastajala.

Pesma Demons je savremeni pop hit u kome Luk Blek kombinuje zaraznu melodiju, tribalne perkusije, orijentalne uticaje i moćni, emotivni vokal.

Kao i sve do sada, Demons je komponovao i napisao Luk, dok produkciju sa njim potpisuje i mladi, perspektivni EDM producent iz Španije – Venza.

Odmah po izlasku svog novog singla, Luk Blek u junu odlazi na svoju prvu turneju po Kini gde će nastupiti u Pekingu, Šangaju i Gvangžuu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 20. maj 2016, 18:32) - anonymous [neregistrovani]

Евросонг 2017

Био би прави избор. Узмите га у обзир :)