Dejvid Geta na Petrovaradin donosi najveći spektakl u karijeri

Najuticajniji svetski muzički producent i di-džej, Dejvid Geta, nastupiće u petak 8. jula na „Egzit“ festivalu! Najpoznatiji svetski producent nedavno je u anketi „Plej radija“, proglašen za najtraženijeg izvođača u Srbiji, uz pop divu Adel, te grupe „Prodidži“ i „Koldplej“.

Autor himne predstojećeg Evropskog prvenstva u fudbalu 2016, dolazi uz najveći scenski spektakl u njegovoj karijeri. Produkcija ovogodišnje turneje toliko je obimna da su svi vodeći festivali potvrdili nastup pariskog hitmejkera na svojim glavnim binama, rame uz rame sa najvećim stadionskim atrakcijama, potvrdivši još jednom superzvezdani status Dejvida Gete.

O njegovoj liderskoj poziciji u muzičkoj industriji govore i podaci da Geta iza sebe ima preko devet miliona prodatih albuma, te 40 miliona prodatih singlova, uz više milijardi na striming servisima i 4,3 milijarde pregleda na svom zvaničnom Jutjub kanalu, neverovatnih 55 miliona obožavalaca na Fejsbuku, kao i 19 miliona pratilaca na Tviteru četiri miliona na Instagramu.

Najveći hitmejker današnjice producirao je singlove zajedno sa najvećim muzičkim zvezdama kao što su Dejvid Bouvi, Rijana, Snup Dog, Niki Minaž, Emili Sande, Sia, Akon, Avići, Niki Romero i brojni drugi, a nedavno je objavio singl sa hit trijom „Disajpls“ koji takođe nastupaju ove godine na „Egzitu“.

Francuz je za svoj novi singl odlučio da umesto najvećih zvezda, sarađuje sa fanovima, čime je oborio još jedan svetski rekord, uključivši čak milion navijača u snimanje zvanične himne Evropskog prvenstva u fudbalu 2016.

„Hvala milion puta svima koji su snimali sa mnom! Bila je to saradnja poput nijedne druge“, izjavio je Geta i dodao da je hteo da stavi navijače u srce zvanične himne prvenstva, kao i da je podrška širom sveta bila neverovatna.

Pesma pod nazivom This One's for You očekuje se ovog proleća, a uoči otvaranja Evropskog prvenstva u fudbalu, Geta će održati i dosad najveći koncert na Marsovim poljima ispod Ajfelove kule. Odmah posle Novog Sada, Geta se vraća u Pariz da bi i zvanično zatvorio Evropsko prvenstvo u fudbalu.

"No Sleep", kultna bina „Egzit“ festivala koja promoviše nezavisnu elektronsku muziku i savremenu kulturu, u petak 8. jula ugostiće berlinsku tehno instituciju „Tresor“. Turneja kojom se obeležava četvrt veka rada jednog od vodećih evropskih klubova i izuzetno uticajne izdavačke kuće, nakon Amstersama, Londona, Detroita i Sidneja, stiže i na Petrovaradinsku tvrđavu.

Listu izvođača predvodiće ikona elektronske muzike i osnivač savremenog berlinskog zvuka Moric fon Osvald, dok će ga u stopu pratiti lideri nove evropske tehno scene Zadig, Daša Raš i Psyk!

Domaće boje braniće naši producenti koji među retkima na ovim prostorima imaju iza sebe nastupe u „Tresoru“, Miloš Pavlović, kultni beogradski producent koji živi i radi u Berlinu, a kojeg tamošnja scena odlično poznaje pod pseudonimom Regen, te novi favorit beogradske scene i rezident kluba „Dragstor“, Filip Ćavi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво