Ovacije za Evoru

Prepuna Velika dvorana Sava centra još jedanput je pokazala da Sezaria Evora u Srbiji ima odanu publiku, koja je sinoć pevačku divu ispratila višeminutnim aplauzom.

Pevačica sa afričkih Zelenortskih ostrva Sezarija Evora posle dve godine ponovo je nastupila pred beogradskom publikom u ispunjenoj Velikoj dvorani Sava centra.

Evora, koja je nekoliko puta prethodnih godina nastupala u Beogradu, kao i u Novom Sadu 2007, sinoć je potvrdila da je u Srbiji stekla odanu publiku, privukavši oko 3.700 posetilaca u maksimalno ispunjen Sava centar, za koncert koji je posle više od sat i po vremena završio uz jedan bis.

Publika je na kraju ustala sa stolica i višeminutnim aplauzom ispratila sa pozornice Evoru koja je koncert okončala u velikom stilu, nadahnutim izvođenjem klasika "Besame Mucho" i hita "Sangue Berona".

Prethodno, praćena veoma raspoloženim pratećim orkestrom - gitarom, violinom, klarinetom, perkusijama i tradicionalnim instrumentom kavakinom - Evora je izvodeći pesme iz svoje dve decenije duge karijere, pokazala da stasom i glasom dostojanstveno nosi svojih 68 godina.

Pevačica poznata po bosonogim nastupima i izvođenju "morna" plesa, nije propustila priliku što nastupa u zemlji van strogih pravila Evropske unije, pa je na pozornici zapalila cigaretu i osvežila se za stolom koji je za tu priliku iznet na scenu, što je učinila i pre nekoliko dana u Zagrebu.

Sinoćni koncert muzičke dive koju smatraju jednom od najuticajnijih svetskih pevačica i porede je sa velikim umetnicama kao što su Bili Holidej, Edit Pjaf i Amelija Rodrigez, bio je prvi za novu promotersku kuću "Lajnap".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво