"Ljubav je samo reč" ponovo u Domu Sindikata

Muzičko-poetsko veče "Ljubav je samo reč" glumca Ivana Bosiljčića 7. oktobra 20.30 sati u Domu Sindikata. Karte za taj koncert rasprodate su za svega nekoliko dana, pa je za 8. oktobar zakazan još jedan.

Glumac Ivan Bosiljčić održaće 7. oktobra u 20.30 sati u Domu Sindikata muzičko-poetsko veče pod nazivom " Ljubav je samo reč".

S obzirom na to da su karte za koncert rasprodate za svega nekoliko dana, za 8. oktobar je zakazan još jedan. 

Iako je veoma uspešan u svojoj glumačkoj karijeri i poznat po mnogim ulogama na filmu, u pozorištu i mjuziklima, Ivan Bosiljčić odlučio je da se publici predstavi i kao pevač i poznavalac poezije.

Ciganske romanse, savremene pesme, evergrin i pop muzika, prepoznatljive numere iz mjuzikala, ali i poezija Šantića, Bodlera, Jesenjina i drugih, čuće se iz Doma Sindikata.

Pesme iz perioda šezdesetih godina, muzika iz filma "Ljubav i moda", pesme Arsena Dedića, Zdravka Čolića, Indeksa odabir su ovog popularnog, i po mišljenju mnogih (a naročito dama) šarmantnog glumca.

Glavni kriterijum bio je da su to opšte poznate i kvalitetne muzičke numere.

"Ovaj program je pomalo bajkovit, vrlo romantičan, na momente vrlo uzbudljiv i strasan. Ceo muzički odabir su, ustvari pesme koje ja privatno mnogo volim, i znam da mogu da ih iznesem na pravi način. A o poeziji i da ne govorim. Ona se već dugo, dugo krčka u meni, i sada će na najlepši mogući način biti izneta pred publiku", kaže Ivan, koji na sceni Doma Sindikata neće biti sam.

Koliko je ozbiljan u svom pevačkom nastupu, govori činjenica da će mu podršku pružiti Simfonijski orkestar Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i dirigent Vojkan Borisavljević.

Društvo će mu praviti i njegove kolegenice - partnerke iz najgledanijih predstava, serija i filmova: Mina Lazarević i Ivana Knežević.

Zajedno sa Ivanom, one će se potruditi da zadovolje ukus posetilaca.

"Tražio sam podršku za sebe i odabrao sam, eto, lepe, mlade dame, koje su tu od mojih muzičkih početaka. A i bilo mi je bitno da su to moji prijatelji, ne bi li celo to veče odisalo, i na sceni i u publici, dahom prijateljstva", kaže Bosiljčić i dodaje da ima toliko kolega koji bi voleli da učestvuju u programu, i ako bi ovo muzičko-poetsko veče nastavilo da se održava u nekoj formi, svakako će tu biti neprestalnih izmena i osveženja.

Iako se datum koncerta "opasno" približava, stalno odlazi do Brovića (sela pored Obrenovca), vojvođanskih salaša, Fruške gore, Avale, Kosmaja i Drine - "MORA", jer je tamo snimao novu seriju RTS-a "Greh njene mame", u kojoj igra jednu od glavnih uloga.

Zahvaljujući dobroj organizaciji, ali i podršci okoline ne zapostavlja svoje obaveze.

"Naučio sam od umetničkog ansambla Ministarstva odbrane (sa kojim volim da sarađujem) da je ponekad u životu potrebna vojnička disciplina da bi se neke stvari postizale. Karantin, o da... Leganje do 10 sati i ustajanje do 7 ujutru", recept su Ivanovog uspeha.

Ivan i glumi i peva, ali je, kako kaže, pre svega glumac. A kada su mu menadžeri predlagali da se ovaj koncert održi u Sava centru ili nekoj drugoj velikoj hali (s obzirom na veliko interesovanje) skromno je odgovorio:

"Takve dvorane su za prave profesionalne pevače. Dom sindikata je, ipak idealan za jedno glumačko veče u kome će biti dobre muzike, divne poezije i neposrednog kontakta sa publikom".

Kada ne glumi i ne peva, Ivan voli da provede vreme u prirodi, da bude što je više moguće sa najbližima koji su, kako kaže, strpljivi da ga sačekaju dok završava velike pos love, jer znaju da nikada ne ostaje dužan.

Verujemo da ni publici neće ostati dužan i da će im priuštiti pravo uživanje.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи