Tomi Emanuel u novembru u Domu sindikata

Tomi Emanuel, gitarista jedinstvenog stila, jedan od trojice na svetu sa „sertifikatom”, gostovaće po četvrti put u Beogradu, što je samo dokaz da mu je zaista ostao u lepom sećanju, i da nastup iz 2006. u Narodnom pozorištu nije „tek tako” nazvao jednim od najboljih u 40-godišnjoj karijeri.

Australijski gitarista virtuoz Tomi Emanuel najavio je na svom zvaničnom sajtu www.tommyemmanuel.com da će ponovo nastupiti u Beogradu 19. novembra u Domu sindikata.

Kod nas stiže iz zagrebačkog Doma sportova gde bi trebalo da gostuje dan ranije, a turneju nastavlja u Bratislavi.

Čuven po jedinstvenom načinu sviranja gitare, Emanuel je nastupio prvi put u Beogradu u Narodnom pozorištu 2006. godine, i potom u Kolarčevoj zadužbini 2007. i 2008. godine, uz odlične ocene kritike i publike.

Koncert u Narodnom pozorištu Australijanac je ocenio kao jedan od nezaboravnih u svojoj 40-godišnjoj karijeri.

Emanuel uživo izvodi mešavinu autorskih stvari i obrada poznatih rok pesama, poput hitova "Bitlsa", a poslednje izdanje mu je koncertni album "Centre Stage" iz 2008. godine.

"Finger Style"

Emanuel je gitaru počeo da svira kao četvorogodišnjak, po sluhu i bez formalnog muzičkog obrazovanja. Svoj jedinstveni stil nazvao je jednostavno - "finger style" (stil sviranja prstima) težeći da gitaru svira onako kako pijanista svira klavir.

Jedan od prvih i najvećih uzora Emanuelu bio je Čet Etkins, legenda gitare. Čet i Tomi su sarađivali 1996. godine na albumu "The Day Finger Pickers Took Over The World", nominovanim za Gremi.

Tomi Emanuel je pored mnogobrojnih nagrada i priznanja dobio i prestižnu titulu "Certified Guitar Player" koju osim njega nose još samo dva čoveka u svetu - Džeri Rid i Džon Nouls.

Emanuel je sarađivao i sa Erikom Kleptonom, Džordžom Martinom, Lesom Polom, Henkom Marvinom, Stivijem Vonderom i mnogim drugim istaknutim umetnicima širom sveta, kao i sa simfonijskim orkestrima Australije, Nemačke i Amerike.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво