„Massive Attack” na svetskoj turneji

Grupa „Massive Attack” nastupima u Londonu započela svetsku turneju, kojom promoviše novi album. Od oktobra u prodaji „i-pi” sa četiri pesme. Gosti na albumu Dejmon Olbarn, Gaj Garvi, Martina Topli Berd i drugi.

"Massive Attack" su na koncertima u londonskoj Brikston akademiji predstavili pesme sa dugoočekivanog petog albuma.

Sa njima je nastupao i Dejmon Olbarn, frontmen grupe Blur, koji gostuje na njihovom novom albumu.

Muzički dvojac, kojeg čine Robert "3D" Del Nadža i Grant "Daddy G" Maršal, nastupao je na tri rasprodata koncerta između 17. i 19. septembra, u sklopu svetske turneje, kojom promovišu novi album.

Neke od pesama već su izvodili na Meltdaun festivalu prošle godine, ali su ih u međuvremenu preradili, tako da je publici predstavljen potpuno nov materijal.

Čuveni trip-hop sastav je prvi koncert otvorio instrumentalnom verijom numere "Bulletproof Love", na kojoj gostuje Gaj Garvi iz grupe "Elbow".

Ova i još tri pesme će se sa pojaviti na njihovom "i-piju" "Splitting the Atom", koji će u prodaji biti od 5. oktobra.

Kasnije tokom nastupa, bristolski dvojac je izveo još osam novih pesama.

Novi album posle sedam godina 

Posle više odlaganja, njihov novi album će se pojaviti u prodaji u februaru naredne godine, sedam godina posle njihovog poslednjeg albuma "100th Window".

Sa njima će na turneji nastupati i pevačica Martina Topli Berd, koja je najpozatija po saradnji sa bivšim članom "Massive Attack" Trikijem.

Takođe, deo postave koja će nastupati na turneji su i standardni pevač-gost Horas Endi, kao i Debora Miler, koja peva pesme kao što su "Unfinished Sympathy" i "Safe From Harm".

Dejmon Olbarn iz grupe Blur, koji takođe gostuje na novom albumu, priključio im se na sceni da bi otpevao pesmu "Saturday Come Slow".

Koncert je završen pesmom "Karmacoma", koju je Del Nadža posvetio nedavno preminulom Patriku Svejziju.

Turneja se nastavlja širom Velike Britanije, dok su nastupi u SAD najavljeni za početak sledeće godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво