Odložen koncert u čast Majkla Džeksona

"Globalni oproštaj", kako su to organizatori nazvali, od "kralja popa" Majkla Džeksona u Beču, odložen je za jun mesec 2010, jer većina učesnika nije uspela da uskladi postojeće obaveze sa zakazanim terminom. Time je i zvanično potvrđeno ono o čemu se "šuškalo" tokom nedelje.

Organizatori koncerta u čast Majkla Džeksona zakazanog za 26. septembar u Beču, saopštili su danas da je spektakl pomeren za jun iduće godine i da će biti priređen u Londonu, javile su svetske agencije.

Promoter Georg Kindel iz "Vorld tribjut prodakšnsa" i Džermejn Džekson izjavili su novinarima da je previše izvođača imalo problema da uskladi termin sa ranije zakazanim nastupima.

"Možda smo potcenili taj aspekt stvari", rekao je Kindel.

Saopštenje o pomeranju koncerta u čast "kralja popa" koji je umro 25. juna, usledilo je posle burne nedelje tokom koje se ispostavilo da neka od najzvučnijih imena - kao Kris Braun, Meri Džej Blajdž i Natali Kol - ne mogu da se pojave 26. septembra.

Pošto je ispalo da će na njemu učestvovati samo takozvane "B" zvezde, grad Beč je povukao svoje obećanje finansijske podrške "megakoncertu".

"Ako nismo poželjni u Beču, onda idemo u London", naglasio je Kindel novinarima.

Prema njegovim rečima, lokalni mediji su isuviše negativno izveštavali o učesnicima koncerta, koje su često tretirali bez ikakvog poštovanja.

Usled toga je grad Beč povukao obećanje o pružanju pomoći u visini od 600.000 evra.

Džermejn Džekson, brat pokojne zvezde, je istakao da nije želeo da se koncert odvija u "takvom političkom okruženju". On je dodao da voli Beč i da je pokušavao da ovaj neverovatni šou održi u tom gradu.

"U medijima su se pojavljivala imena koja mi nismo nikada pominjali i zbog toga su očekivanja bila prevelika", priznao je Džekson.

Za junski koncert u Londonu i cena ulaznica će biti manja.

Naime, u Beču je moralo da se plati 63 evra za najjeftiniju ulaznicu, a u Londonu će ona koštati 44 funte (50,2 evra).

Inače, koncert u čast Majkla Džeksona ispred carskog dvorca Šenbrun u prestonici Austrije, najavljivan je kao globalni oproštaj od pevača.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи