„Bitlmanija“ za nove generacije

Svih 16 studijskih albuma „Bitlsa“, bez dvoumljenja napopularnije pop grupe svih vremena koja je prodala preko 600 miliona ploča, pojavili su se danas u prodavnicama širom sveta u digitalnom izdanju. Uz kolekciju po ceni od 180 funti ide i video-igrica „The Beatles: Rock Band“.

Talas nove „Bitlmanije" pogodio je danas britanske ulice jer se u prodavnicama pojavilo specijalno remasterizovano izdanje kompletnog studijskog opusa popularne četvorke iz Liverpula, u kompletu sa interaktivnom video-igrom, namenjeno novim generacijama fanova.

Očekuje se da „Kolekcija Bitlsa", lansirana 09.09.'09. širom sveta, po ceni od 180 funti, dominira listama u SAD i Velikoj Britaniji.

Redovi se nisu formirali samo ispred velikih muzičkih radnji u Londonu, nostalgija se javila i širom Evrope, kao i delovima Azije, piše Rojters.

Karikatura na naslovnoj strani francuskog „Le Monda" prikazala je lidere razjedinjene francuske opozicije obučene kao „Bitlsi". „Bilo bi lepo da sviramo istu muziku", kaže jedan. „Samo nam je ljubav potrebna", odgovara drugi.

U Irskoj, jedna radio-stanica je upriličila karaoke takmičenje u kojem su slušaoci pozvani da pevaju i sviraju na gitari pesme „Bitlsa".

Nedavno je, u susret izlasku kolekcije, Pol Makartni u pismu najprodavanijem dnevnom listu na ostrvu napisao kako je svojevremeno mislio da će grupa, koja će promeniti „lice" pop muzike 60-tih godina, trajati samo par leta.

„Sada izgleda kao da će 'Bitlsi' trajati večno", napisao je Pol Makartni magazinu „San" skoro 50 godina nakon formiranja benda.

Iako se očekivalo da će remasterizovana kolekcija biti po ukusu uglavnom obožavalaca „Bitlsa" koji će ceniti fine varijacije i poboljšanja, veliko uzbuđenje vlada i oko igrice „The Beatles: Rock Band".

Analitičari su procenili da će igrica prvog meseca biti prodata u 2 miliona primeraka, dok se od muzičke kolekcije očekuje da „pogura" prodaju CD-ova u eri kada se sve više i više pesama skida sa Interneta.

Kolekcija obuhvata 16 albuma „čupavaca" iz Liverpula, u stereo je tehnici i sadrži opremu originalnih izdanja u Britaniji.

Alan Rouz, koji je radio na remasterizaciji, kaže da je napredni kompjuterski softver omogućio njegovom timu da poboljša kvalitet i zvuk „kataloga Bitlsa" i da se uklone loši rezovi i električno krckanje.

Za igricu, koja nudi 45 pesama iz kataloga, „Njujork tajms" piše: „Nijedna video-igra neće privući toliko roditelja da igra igricu zajedno sa svojom 'tinejdž' i odraslom decom, kao što će to 'The Beatles: Rock Band' narednih meseci i godina".

„Bitlsi" su se definitivno preselili u digitalno doba.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи