Читај ми!

„Galija“ još uvek sanja

Dvogodišnju turneju povodom 35 godina postojanja niška grupa „Galija“ završiće tamo odakle je i krenula, u hali „Čair“ u rodom gradu. Članovi benda kažu da je tajna njihovog trajanja autentičnost i davanje prednosti domaćem zvuku.

Grupa „Galija" nastupa večeras u svojm rodnom gradu. Turneja „Galija još uvek sanja", koju su, povodom 35 godina karijere započeli pre dve godine koncertima u beogradskom Centru „Sava", završiće se u hali „Čair" u Nišu.

„'Galija' je možda specifična po tome što nije onako preslikala bendove sa zapada, nego smo dali nešto srpsko, i nešto, onako autentično, uneli u sve to", izjavio je Predrag Milosavljević.

Snimili su 14 studijskih, ali i koncertne albume i kompilacije. Od hitova Gospi, Avanturist i Decimen, do danas kroz grupu je prošlo mnogo članova, koji su ostavili svoj pečat, ali neki su joj dugo ostali verni.

„U početku, kao klinac našao sam sebe u tome da sviram na velikim binama sa velikim bendom, a sad, 22 godine kasnije, našao sam sebe tu i kao aranžer, i kao gitarista, i kao Nešin bliski saradnik za sve što 'Galija' radi", objasnio je Dragutin Jakovljević.

U hali „Čair", u kojoj je snimljen i njihov koncertni album Ja jesam odavde, „Galija" nastupa posle tačno petnaest godina. Koncert je, kažu, posvećen čoveku - i emocijama.

„Raznim emocijama iz različitih vremena, prosto hoćemo da podsetimo ljude kako su ljudi nekad bili ljudi, kako je to nekad bilo, mnogo više poštovanja i dostojanstva", izjavio je Nenad Milosavljević.

Njihov 14. studijski album, Mesto pored prozora, snimili su pre tri godine, a novi još ne planiraju. Važno je da se „Galija", posle dužeg vremena, vratila kući, i poručuju: „Plovidba i dalje traje."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво