Читај ми!

„Beogradski sindikat“ napunio Arenu!

Popularni sastav „Beogradski sindikat“ sinoć je održao dugo očekivani koncert pred punom Arenom. U uzavreloj atmosferi, publika je mogla da čuje hitove „Duga je ulica“, „Poroci Beograda“, „Mi smo ta ekipa“, „Balada disidenta“ i mnoge druge.

Posle više od šest godina od svog poslednjeg koncerta u Beogradu, grupa „Beogradski sindikat" nastupila je sinoć pred dobro raspoloženom publikom u punoj sali Beogradske arene.

Koncert je počeo sa oko pola sata zakašnjenja, a publika ih je na sceni iščekivala sa nestrpljenjem.

Dozivajući ih jedna strana sale je povikivala „Beogradski", dok je druga odgovarala „sindikat", a kada su izašli na scenu odjekivalo je „Bs-Bs-Bs...".

Publici se obratio Feđa Dimović, ne krijući zadovoljstvo što ih vidi u tolikom broju i podsećajući da su mnogi bili sumnjičavi da „Beogradski sindikat" može da napuni Arenu. Potom je pozvao publiku da zajedno sa njima otpeva pesmu Dolazi Sindikat („Dolazi sindikat sada jači nego ikad").

Ubrzo su počele da se nižu pesme - Duga je ulica, Poroci Beograda, Za sve moje ljude i Svedok saradnik. Nakon ovih numera nastupila je romska hip-hop grupa "Grubb".

Posle njih, „Sindikat" je zajedno sa publikom, kao jedan, nastavio da peva Ja u životu imam sve, Mi smo ta ekipa, Govedina, Zajebi, Oni su, Divljina, Alal vera.

Ipak, u jednom trenutku su članovi grupe morali da zamole publiku da ne lomi tribine i da siđe sa stolica, jer bi u protivnom mogli da prekinu koncert.

Na prve taktove pesme Balada disidenata neko je zapalio baklju pa je bend opet morao da reaguje.

Gost „Beogradskog sindikata" bio je i sastav „THC la familija" koji je dodatno zagrejao uzavrelu atmosferu u Areni, kao i dramski umetnik Goran Sultanović koji je govorio obraćanje majora Dragutina Gavrilovića braniocima Beograda i pesmu Naše doba.

Na kraju koncerta, nakon više od tri sata, „Beogradski sindikat" je izveo numeru Još ovu noć, ali je publika od „Sindikata", koji je izašao na bis, tražila da ponovo izvedu numeru Balada disidenta.

Od objavljivanja svog trećeg albuma Diskretni heroji (2010), koji je sa sajta www.beogradskisindikat.com do sada besplatno preuzelo više od milion ljudi, grupa, uprkos velikom interesovanju publike, nije imala mnogo prilika za nastup.

Bend postoji već 13 godina, objavili su tri albuma - Bs s st...Tišinčina! (2001), Svi zajedno (2005) i Diskretni heroji (2010). Imaju izdavačku kuću „Prohibicija", a od februara prošle godine učestvuju na tribinama o međusobnom uticaju sistema vrednosti i popularne kulture, koje se održavaju na fakultetima i u srednjim školama.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво