Читај ми!

Ejmi skandalozna, Mobi odličan

Evropsku turneju Ejmi Vajnhaus je počela skandaloznim nastupom u Beogradu. Pred oko 15.000 posetilaca britanska zvezda je katastrofalno pevala, zaboravljala stihove i jedva uspevala da stoji. Američki muzičar Mobi uspeo da popravi atmosferu i ostavio odličan utisak.

Dugo očekivani spektakl na Kalemegdanu na kojem se okupilo „pola Beograda", odvijao se u nastojanju Ejmi Vajnhaus da ostane na nogama i nešto otpeva pred oko 15.000 ljudi. Uprkos veoma lošem opštem utisku, publika je uspela da primeti da je prateći bend sjajno svirao.

Dvadesetsedmogodišnja pevačica proslavila se u drugoj polovini prošle decenije izvodeći eklektični miks soula, ritam i bluza i džeza, ali je, takođe, bila poznata po čitavoj istoriji problema sa drogom, alkoholom i autodestruktivnim ponašanjem koji su joj teško ugrozili zdravlje.

Pravi junaci nastupa u Beogradu, prvog na evropskoj turneji Vajnhausove, bili su članovi njenog pratećeg benda; ovi vrhunski svirači su spasavali šta se spasti moglo i dostojanstveno su odmenjivali šeficu kada nije mogla da se drži na nogama.

Osim Ejmi Vajnhaus, na jednodnevnom festivalu u Beogradu nastupio je i američki muzičar Mobi, ali je bilo očigledno da je veći deo publike došao zbog britanske pevačice, koja je proteklih godina harala top listama sa pesmama Rehab, Valerie, Back To Black.

Kada je izašla na scenu, poznata pevačica je pozdravila Atinu, a malo kasnije publiku u Njujorku, mada je bilo teško razumeti šta govori.

Međutim, pevačica je svojim stanjem toliko iritirala posetioce da su između pesama počeli da kliču: „Mobi! Mobi!".

Na nevolje je mirisalo još tokom prve pesme: popevši se na binu, tanušna pevačica je najpre izula cipele, a zatim je, hodajući nesigurno, počela da peva.

Najbolji bend na svetu...

Ubrzo su krenuli zvižduci, a nakon što je na jedvite jade otpevala hit Tears Dry On Their Own, Ejmi je posetiocima rekla: „Vi ste veoma srećni. Ovo je najbolji bend na svetu. I ja sam veoma srećna devojka". Potom je htela da predstavi članove benda, ali nije mogla da se seti njihovih imena.

Jedna za drugom ređale su se spore, gotovo uspavljujuće kompozicije, a publika je negodovala sve glasnije.

Hit Back To Black sa istoimenog bestseler albuma iz 2007. godine bio je prava agonija.

Vajnhausova nije mogla da prati ritam i bend je neprirodno usporio tempo. Pevačici je ispao mikrofon, pa joj je donet drugi, a u dugoj pauzi između te i sledeće pesme, dok je sedela dezorijentisana, iz publike se zaorilo: „Mobi! Mobi!".

Mnogi su napustili koncert pre njegovog kraja, nezadovoljni ili zadovoljni - u zavisnosti od toga da li su platili za svoje prisustvo na Kalemegdanu.

Ubrzo posle početka pompezno najavljivanog nastupa britanske pevačice, na društvenoj mreži Tviter pojavili su se negativni komentari.

„Karaoke Ejmi", „Džez koncert u Beogradu" i „Da li će policajci iz Starog grada da je odvedu na trežnjenje", samo su neke od reakcija na koncert.

Nakon Ejmi Vajhaus na binu je izašao Mobi, koji je vidno oraspoložio prisutne. 

Američki kantautor, vlasnik najprodavanijeg albuma elektronske muzike svih vremena (Play iz 1998. godine), pojavio se na bini 45 minuta posle ponoći i nešto smanjenom auditorijumu ponudio profesionalan, plesni koncert.

Hitovi iz poslednje dve decenije ređali su se jedan za drugim i nastup američkog muzičara bio je sušta suprotnost onome što je pokazala Vajnhausova.

Pre dve najveće zvezde, publiku su zagrevali bendovi sa područja bivše Jugoslavije, a među njima i beogradska „Zemlja gruva".

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво