Читај ми!

Tajči sprema žurku za dušu

Tatjana Kameron Tajči, predstavnica Jugoslavije na Evrosongu u Zagrebu 1990. godine, došla je iz SAD, gde živi već dve decenije, da bi u regionu održala mini-turneju koja obuhvata i Beogradsku arenu, 15. oktobra.

Hrvatska pop pevačica Tajči, sada državljanka SAD, posle 20 godina života u Americi, na jesen će održati povratničku turneju u velikim dvoranama bivše Jugoslavije, nazvanu „Ludujemo s dušom", u okviru koje stiže 15. oktobra u Beogradsku arenu.

„Biće to žurka za dušu, poziv da ludujemo, stvarno od srca da se ispevamo i isplačemo. Biće to emotivan susret, vrlo lepo produciran sa starom muzikom, koju ćemo nadam se svi pevati", rekla je Tajči danas na konferenciji za medije u Beogradu.

Posle nekoliko jugoslovenskih hitova kao što su Ti nemaš prava na mene, Moj mali je opasan i Hajde da ludujemo, tada 21-godišnja zagrebačka pevačica Tatjana Matejaš poznatija kao Tajči, početkom devedesetih prekinula je karijeru u usponu zarad studija na Akademiji za dramu i mjuzikl u Njujorku.

Pevačica se zatim udala za Amerikanca Metjua Kamerona sa kojim je izrodila trojicu sinova (danas imaju pet, osam i deset godina) i uz čiju pomoć je osnovala producentsku kompaniju i pokrenula novu karijeru pevačice crkvene i duhovne muzike pretežno na engleskom jeziku.

Posle osam albuma duhovne muzike, tri DVD-a i više od 850 koncerata u Americi, Tajči se posvetila i džez pevanju. Napisala je mjuzikl My Perfectly Beautiful Life, a osnovala je i pozorište za mlade u Sinsinatiju, gde trenutno živi.

Pevačica koja je predstavljala Jugoslaviju 1990. godine na „Pesmi Evrovizije" u Zagrebu sa Hajde da ludujemo, sada se vraća turnejom koja će pored Beograda obuhvatiti i 14. oktobra Zagrebačku arenu, 19. oktobra Splitsku arenu, 21. oktobra dvornu „Zetra" u Sarajevu i 28. oktobra „Stožice arenu" u Ljubljani.

„Jako sam uzbuđena... Često sam u nekim satima kad klinci spavaju, daleko u Americi, razmišljala o mogućnosti jednog ovakvog susreta u arenama gradova bivše Jugoslavije. Znala sam da bi susret bio vrlo emotivan i lep", rekla je Tajči.

Govoreći o ključnom razlogu da se vrati na muzičku scenu bivše Jugoslavije, Tajči je rekla da joj je otac umro od raka 2006. godine, a zatim je i sama prošle godine zbog izrasline morala na mamograf, što se, na sreću, dobro završilo.

„Dok sam čekala rezultate, razmišljala sam šta ako ne budu dobri? Napisala sam u dnevnik pet stvari koje moram uraditi. Jedna je bila da se vratim ovde. Odlučila sam hrabro i bez ikakvih oklevanja krenuti u ovaj projekt", rekla je pevačica.

Uz to, Tajči je rekla da na njene koncerte u Americi dolaze iseljenici iz svih krajeva bivše Jugoslavije, dok je preko Fejsbuka stalno dobijala pozive starih fanova da se vrati.

Uz podršku zagrebačke promoterske kuće „Lupa", Tajči se odlučila za povratničku turneju, do koje namerava objaviti, u sledećih pet meseci, tri singla sa starim pesmama snimljenih u novim aranžmanima, od kojih je polovinom maja objavljen prvi Dvije zvijezdice.

„Želela sam na svoj način podeliti što sam za 20 godina naučila tamo. Obradila sam stare hitove Smokvicu, Ti nemaš prava na mene i Dvije zvijezdice, koji će dočarati produkciju i senzibilitete koncerta. Nadam se da će to biti susret svih nas i proslava onog što smo danas", rekla je Tajči.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара