Dragoljub izazvao lavinu u Centru „Sava“

Velikom žurkom pod nazivom „Balkanska lavina“, sinoć je na sceni Centra „Sava“ poznati bubnjar Dragoljub Đuričić sa velikim brojem gostiju proslavio četiri decenije rada.

„Balkanska lavina", performans bubnjara Dragoljuba Đuričića koji je, prema njegovim rečima, simbolizovao stanje i svest našeg naroda, održan je u sredu uveče u Velikoj dvorani Centra „Sava".

Dragoljub Đuričić, jedinstvena pojava na muzičkoj sceni Srbije, pre više od decenije bubnjevima je izražavao bes. Danas su oni postali instrument za organizaciju jedne od najboljih žurki u gradu kojom je proslavio četiri decenije na sceni.

Na bini se pojavio prošavši kroz publiku i „Lavina" je mogla da krene.

Različiti ritmovi bili su spojeni u odlične numere, a Dragoljub Đuričić ih je povezao živahnom i pokretljivom igrom i pričom o svom poreklu, kako je počeo da svira i koji su sve ljudi uticali na njega tokom 40-godišnje karijere.

Podršku proslavljenom bubnjaru pružili su članovi crkvenog hora „Branislav Nušić" iz Kosovske Mitrovice, zatim Pavle Aksentijević, doajen duhovne muzike, dok je specijalni gost bio Ognjan Radivojević.

Posle Ogija na binu su izašli i trubači, a tokom celog koncerta na bioskopskom platnu su emitovane različite, veoma uspele vizuelne poruke koje su pratile ritam i simboliku muzike.

Na samom kraju, više od 100 bubnjara našlo se na bini i izvelo poslednju kompoziciju. Naravno sa domaćinom Dragoljubom koji je na lep i efektan način proslavio 40. godišnjicu svoje karijere.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи