Bijonse „prva“ sa 10 nominacija za „Gremi“

"The Recording Academy" je sinoć objavila nominacije za „Gremi“ muzičke nagrade koje će biti dodeljene u januaru naredne godine. Listu najuspešnijih predvodi Bijonse sa 10 nominacija, prati je Tejlor Svift sa osam, a grupa „Black Eyed Peas“, Maksvel i Kanje Vest imaju po šest.

Nominacije za 52. godišnju dodelu "Gremi" nagrada objavljene su sinoć od strane "National Academy of Recording Arts & Sciences" i pokazale ko su po mišljenju glasačkog tela akademije bili najuspešniji muzičari ove godine.

Bijonse im je očigledno "omiljena", pošto je nominovana u čak 10 kategorija, uključujući i one najvažnije - za album godine za "I Am... Sasha Fierce", pesmu godine za "Single Ladies (Put a Ring On It)" i za snimak godine - "Halo".

Sledi je kantri senzacija Tejlor Svift, posle Majkla Džeksona najprodavaniji izvođač ove godine, sa osam nominacija.

Tejlor Svift (19) je, pored ostalog, nominovana za album godine za "Fearless" prodat u višestrukom platinastom tiražu, kao i za pesmu i snimak godine za hit "You Belong With Me".

Pevačica koja je ove godine osvojila praktično sve najvažnije nagrade, od Američkih muzičkih nagrada preko nagrada Udruženja kantri muzičara do MTV video muzičkih nagrada, izjavila je da su nominacije za "Gremije" za nju "vrhunac".

"Biti uzet u obzir za 'Gremije' je vrhunska čast", izjavila je Tejlor neposredno pošto je u sredu uveče saznala za nominacije.

"Poslednjih nekoliko meseci bilo je za mene neprekidno ostvarivanje sna."

Još jedna "ovogodišnja diva" je nominovana u tri najbitnije kategorije - Lejdi Gaga.

Ekscentrična pevačica, koja je na spisku u ukupno pet kategorija, kandidovana je za album godine i najbolji elektronski/dens album sa "The Fame", a numera "Poker Face" za najbolji snimak godine, dens snimak i pesmu godine.

Za najbolji album nominovani su i "The E.N.D" benda "Black Eyed Peas" i "Big Whiskey and the Groogrux King" - "Dejv Metjuz benda".

"Black Eyed Peas" su nominovani i za snimak godine sa "I Gotta Feeling", dok su "Kings of Leon" u trci sa numerom "Use Somebody".

Po broju nominacija u ukupno 109 kategorija izdvojili su se još i Maksvel i Kanje Vest sa po šest nominacija, Dejvid Geta i Džej-Zi sa pet, Kolbi Kailat, Majkl Đakino, Džon Njuton, "RedOne", Brus Springstin, Ti-Pejn i Kit Urban sa po četiri.

Što se najboljeg rok albuma tiče, spisak nominovanih glasi ovako: "Black Ice" od "AC/DC", "Live From Madison Square Garden" Erika Kleptona i Stivija Vinvuda, zatim "21st Century Breakdown" grupe "Grin dej", "Big Whiskey And The Groogrux King" - "Dejv Metjuz benda" i "No Line On The Horizon" irskog sastava "U2"

Ceremonija 52. dodele "Gremija" biće održana 31. januara naredne godine u "Stejpls centru" u Los Anđelesu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво