RTS 7. marta saopštava predstavnika Srbije na „Evrosongu“

Radio-televizija Srbije će u ponedeljak, 7. marta predstaviti izvođača koji će predstavljati Srbiju na „Evrosongu“ u Švedskoj. U specijalnoj emisiji „Pesma Srbije za Evropu“ gledaoci će prvi put moći da čuju kompoziciju kojom će se Srbija takmičiti u Stokholmu. Emisija je na programu u subotu, 12. marta, u 21 čas, na Prvom programu RTS-a.

РТС 7. марта саопштава представника Србије на „Евросонгу“ РТС 7. марта саопштава представника Србије на „Евросонгу“

„Predstavnik Srbije na ovogodišnjem 'Evrosongu' izabran je na internom konkursu RTS-a. Ove godine predstavićemo jedno novo mlado lice koje će, verujemo, biti iznenađenje kako za domaće, tako i za inostrane ljubitelje 'Pesme Evrovizije'“, otkrio je Dragan Ilić, šef delegacije Srbije na 'Pesmi Evrovizije'.

Odluku o srpskom predstavniku doneli su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

„Ovakav princip omogućio je da RTS na takmičenje pošalje jedno novo lice, za koje smatramo da će srpsku pesmu predstaviti na najbolji način. Iza izvođača stoje svi resursi RTS-a, uključujući orkestre, aranžere, producente koji rade u našoj kući, tako da po prvi put RTS na 'Evrosong' šalje kompoziciju koja je u najvećoj meri urađena svim raspoloživim autorskim i tehničko-produkcionim kapacitetima Radio-televizije Srbije", dodao je Ilić.

Specijalna emisija Pesma Srbije za Evropu ima nameru da predstavi srpskog izvođača, mladu osobu sa puno interesovanja i talenata, što će publika i TV gledaoci moći i da vide.

Kroz razgovor i muzičke numere gledaoce će voditi najpoznatiji srpski TV voditelji, koji će publici predstaviti sve najinteresantnije činjenice i zanimljivosti u vezi predstavnika i kompozicije.

Srbija će nastupiti u drugom polufinalu 61. 'Pesme Evrovizije'. Polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, dok je Veliko finale 14. maja u areni „Globen“ u Stokholmu, uz direktan prenos na RTS-u.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво