Vrsta tarantule nazvana po Džoniju Kešu

Naučnici u Folsomu, u Kaliforniji, pronašli su novu vrstu crne tarantule koju su nazvali po legendarnom američkom muzičaru Džoniju Kešu.

Osmonogo stvorenje Aphonopelma johnnycashi je u potpunosti crno, kao što se obično Keš oblačio na svojim nastupima izvodeći pesme The Man in Black i Folsom Prison Blues.

„Ja sam veliki obožavalac Džonija Keša, ali nisam se upustio u ovo istraživanje tražeći nešto što bih nazvao po njemu“, izjavio je Kris Hamilton, koji je identifikovao tarantulu kao jednu od 14 novih vrsta paukova otkrivenih na jugozapadu SAD.

Hamilton je, zajedno sa istraživačima univerziteta „Auburn“ i koledža „Milsaps“ ispitivao tarantule pronađene zapadno od reke Misisipi.

U prethodnih 10 godina sakupili su skoro 3.000 jedinki u nekoliko država i otkrili su da je pauk Džoni Keš široko rasprostranjen, ali se dugo vremena smatralo da pripada drugoj vrsti poznatoj kao A. iodius.

„S obzirom da su mužjaci novootkrivene tarantule crni i da su pronađeni u Folsomu, gde se nalazi zatvor u kome je Keš svirao zatvorenicima 1968. godine, sinulo mi je da bi njegovo ime bilo savršeno za ovog pauka“, objasnio je Hamilton AFP-u.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво