Kad se udruže Bajaga, „Point blank“ i Dragi Jelić

Momčilo Bajagić-Bajaga snimio je sa beogradskim bluzerima „Point blank“ i gitaristom „Ju grupe“ Dragim Jelićem singl „Kad Mesec prospe rekom srebra sjaj“.

Stihove pesme napisao je Bajaga, dok je autor muzike frontmen „Point blanka“ Dragoljub Crnčević-Crnke.

„Znam godinama Crnketa. 'Point blank' je svirao kao gost na našem 'kišnom' koncertu na Tašmajdanu 1985. godine. Veliko mi je zadovoljstvo i što solo svira Dragi Jelić, legendarni gitarista 'Ju grupe' i moj idol iz mladosti. On je to odsvirao u 'slowhand' fazonu koji veoma volim“, ističe Bajaga.

Do saradnje je došlo na poziv gitariste i pevača Dragoljuba Crnčevića. „Point blank“ je dugo pripremao i pre nekoliko dana objavio dvostruki album Guitarology - Back To the Roots/Gitarologija - Povratak korenima (u izdanju PGP RTS-a) na kome je 15 autorskih pesama snimljeno u dve verzije - na engleskom i srpskom jeziku.

Osim Bajage i Jelića, na albumu gostuju, kao pevači, Vlada Džet, Dejan Cukić, Đule iz „Van Goga“, Bora Đorđević, Zoran Kostić Cane, Dado Topić, kao i gitaristi, Duda Bezuha, Josip Boček, Vedran Božić, Vlatko Stefanovski, Džindžer Božinović.

„Slučajno sam sreo Crnketa i rekao mi je da rade ovaj neobičan album. Ponudio mi je da biram dve pesme. Odabrao sam ovu za koju sam brzo napisao stihove i otpevao je. Drago mi je da su se svi ti ljudi odazvali da učestvuju na ovom interesantnom albumu“, kaže Bajaga.

Prema njegovim rečima, Kad Mesec prospe rekom srebra sjaj se sada pojavljuje u vidu Jutjub singla kao svojevrstan prednovogodišnji poklon obožavaocima i to u drugačijem miksu u odnosu na tu pesmu na ce-deu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво