Читај ми!

"Syleth" najbolji bend 49. Gitarijade!

Demo bend "Syleth" iz Hrvatske pobednik je 49. Gitarijade po odluci stručnog žirija. Među nagrađenima i beogradski „Svemirci“ i slovenačka grupa "Up n' Downs". Završnicu rok smotre obeležili koncerti „Galije“, „Električnog orgazma“, „Generacije 5“ i 19. moto skup na kojem se okupilo više od 3.000 bajkera.

"Syleth" најбољи бенд 49. Гитаријаде! "Syleth" најбољи бенд 49. Гитаријаде!

Nastupima demo bendova, koncertima „Galije“, „Električnog orgazma“, „Generacije 5“ i proglašenjem pobednika završena je 49. Zaječarska gitarijada.

Hrvatskoj grupi "Syleth" priznanje za najbolji bend uručio je predsednik žirija Branimir Lokner, a od kompanije „Hajniken“ su dobili gitaru, prenosi Tanjug.

"Syleth" dolazi iz Rijeke i nastao je početkom 2011. godine. Ta četvoročlana postava različitim pristupima rok zvuku, kao i kombinovanjem muzičkih stilova ostavlja zanimljiv i jedinstveni utisak.

Pesme im govore o silama koje pokreću ljude i svet, o problemima koje pojedinac proživljava kada se sa njima suočava. Debitantski album More Than 60 Lies biće upotpunjen i akustičnom verzijom pesme The User, za koju su sredinom 2014. godine snimili svoj prvi video-spot.

Najbolji po odluci žirija iz Srbije je bend „Svemirci“ iz Beograda. Oni su nastajali nekoliko godina, a postava se ustalila u sastavu gitariste Vlade, bubnjara Radeta, basiste Demira, Feđe Frenklina na udaraljkama i Sane (vokal i klavijature). Bend je ustanovio formu jam session-a za izvođenje nastupa sa uticajima fanka, bluza, rejv roka, afro bita i eksperimentalne muzike.

Grupa "Up n' Downs" je najbolja po izboru publike, a dolaze iz Slovenije. Nastali su 2009. godine i sviraju na različitim festivalima i otvaraju koncerte poznatih slovenačkih bendova kao što su „Sidarta“, "Mi2", „Big fut“. Imaju oko 20 svojih pesama koje govore o njihovim životima, radu, idejama i iskustvima.

Takmičare je ocenjivao žiri na čijem je čelu bio Branimir Lokner, dok su članovi bili: Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Završno veče 49. Gitarijade upotpunili su koncerti grupa: „Dingospo Dali“, „Mangrov“, "Therapy?", kao i nastup Miroslava Tadića i Braće Teofilović.

Ranije tokom dana Zaječar je brujao od motorista koji su prodefiovali centrom grada u okviru 19. Moto skupa i izazvali pažnju stanovnika i gostiju tog grada koji su ih radoznalo gledali i fotografisali.

Kako je ranije rekao direktor Ustanove „Gitarijada“ Perislav Ducić, ovogodišnja manifestacija je premašila sve rekorde kako po broju posetilaca, broju demo bendova koji su se prijavili, tako i po broju programa koji su bili organizovani tokom protekla četiri dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво