Читај ми!

„Balkan soul“, novi CD Big benda RTS-a

Prelepe etno melodije aranžirane od strane Ivana Ilića u izazovni džez izraz koji pokazuje svu virtuoznost i kvalitet improvizacije solista Big benda RTS-a, naći ćete na novom CD-u „Balkan soul“.

„Балкан соул“, нови ЦД Биг бенда РТС-а „Балкан соул“, нови ЦД Биг бенда РТС-а

Novi CD Big benda RTS-a „Balkan soul“ predstavlja retrospektivu tradicionalne - izvorne muzike aranžirane za Veliki džez orkestar Radio-televizije Srbije.

Aranžmani iz „pera“ Ivana Ilića (dirigenta Big benda RTS-a) transformišu prelepe etno melodije u izazovni džez izraz i pokazuju svu virtuoznost i kvalitet improvizacije solista Big benda RTS-a.

Zadržan je prepoznatljiv i emotivni pečat koji sa sobom nosi izvorna narodna muzika sa ovih prostora (Svilen konac, Zajdi zajdi, Đelem đelem, Đurđevdan, Čiča peče rakiju, Vranjanka), ali je spajanjem sa džez harmonijom, poli-ritmom, improvizacijom i furioznim orkestarskim solo deonicama, iznedren jedan poseban i originalan projekat koji ansambl uspešno izvodi i van naših granica.

Koncert Big benda RTS-a biće održan u četvrtak, 2. jula, u 20.30, u Dvorištu Kapetan Mišinog zdanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи