„Flojdi“ dobili spomen-ploču u Londonu

U Londonu je danas svečano otkrivena moderna crno-bela spomen-ploča u čast legendarnom rok bendu „Pink flojd“. Evocirajući uspomene na njihove početke, Rodžer Voters je rekao da su se u to vreme prijavili za takmičenje „Britanija ima talenat“, ne veruje da bi prošli ni audiciju.

Ploča je postavljena u ulici Ridžent strit gde se nalazi Politehnička škola u kojoj su se osnivači benda – Rodžer Voters (gitarista), Nik Mejson (bubnjar) i Ričard Rajt (klavijaturista) upoznali dok su studirali arhitekturu između 1962. i 1965. godine.

Svojim inovativnim stilom, virtuoznošću, filozofskim tekstovima, vizuelnim performansima, svojevrsnom upotrebom elektronike i kvalitetnom melodikom i harmonijom bend je obezbedio svoje mesto u istoriji roka i u samom vrhu svetske muzike.

Tokom svečanosti povodom otkrivanja ploče, Voters i Mejson su govorili o studentskim danima i počecima grupe.

Na pitanje novinara kako je bend tada zvučao, Mejson je u šali rekao: „Da smo se kojim slučajem prijavili za takmičenje Britanija ima talenat, ne verujem da bismo prošli ni audiciju“.

„Bili smo užasni“, dodao je Voters, prenosi Rojters.

„Pink flojd“ je bio jedan od najuticajnijih i najuspešnijih rok sastava svih vremena, što dokazuje činjenica da je bend prodao preko 250 miliona albuma širom sveta.

Pored pomenutih članova, „Pink flojd“ su činili i Sid Baret koji je napustio grupu 1968. i Dejvid Gilmor koji se pridružio bendu krajem 1967. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи